ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 1 NORRA GÖTALAND

Traktens högst placerade lag spelar även i år i division 1 norra Götaland. Och nu med Lidköpings FK ute ur bilden ska det väl räcka hela vägen för Holmalunds IF?

Tips 2015

Vad kan stoppa Holmalunds IF i år? Tja, det har varit en förhållandevis stökig försäsong med stor rotation i truppen och dessutom spelare som hoppat av unders resans gång. Men trots att truppen faktiskt känns aningen sämre i år tror jag att Michael Rosén och kompani ser det som ett misslyckande om laget inte är med i den absoluta toppen i år också. Skövde KIK var hyfsat i fjol och kan mycket väl bli den stora utmanaren, och IFK Skoghall har förstärkt med spelare från Qbik och lär vara bättre än förra året. Vidare har Rössö dragit nytta av att Stångenäs la ner sitt damlag, så även där är nog truppen bättre än 2014. Sils IF har enligt uppgift tappat flera tongivande spelare och hamnar därför på nedre halvan. Där tror vi även att gänget av nykomlingar får hålla till och slåss för att undvika degradering.

1. Holmalunds IF
Kommentar: Trots spelartapp som Lina Persson, Katti Ölvebo, Maria Sjöberg, Jenny Holm och Emelie Johansson vågar vi tippa HIF som seriesegrare. Dels för att truppen fortfarande håller en ganska hög klass, och dels för att den där riktigt stora utmanaren, som LFK var i fjol, inte tycks finnas i årets serie. Mycket talar för en bredare topp i år, och där ska givetvis Holmalund vara med och kriga. Amalia Arvidsson och Moa Jarl förstärker under resans gång och Anna Scavo kan ta över delar av Maria Sjöbergs poängproduktion. Men truppen är tunn, så det gäller att undvika för mycket skador om det ska bära hela vägen till serieseger.

2. Skövde KIK

3. IFK Skoghall

4. IK Rössö

5. Mariestads BoIS

6. IK Gauthiod

7. Mossens BK

8. Sils IF

9. Stenungsunds IF

10. Skepplanda BTK

11. Töreboda IK

12. Rävåsens IK

Premiäromgången
17/4 Skövde – Holmalund
18/4 Stenungsund – Rössö
18/4 Gauthiod – Mossen
18/4 Skepplanda – Rävåsen
19/4 Skoghall – Mariestad
19/4 Töreboda – Sil

Lämna en kommentar