ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 1 NORRA

Alingsås FC spelar i år i division 1 norra. I dag har det blivit dags att sia om deras chanser att ta sig tillbaka till Elitettan.

Alingsås FC har haft en stor spelaromsättning där flertalet av de tongivande spelarna valde att lämna efter degraderingen. Junior Orantes och Jenny Holm är nya som tränare även om Holm känner till verksamheten väl efter sina år som spelare och ledare i Holmalund. Några nya spelare har anslutit men i mina ögon väger de många spelartappen tyngre. Namn som Moa Edrud, Felicia Edgren och Ellen Karlsson var mycket tongivande i fjol och nu är det andra spelare som måste kliva fram och ta stort ansvar. De med rutin från Elitettan måste naturligtvis gå i bräschen, och kommer säkert att göra så också. Men om det räcker så pass långt att återtåget drar igång redan 2018 är jag inte helt övertygad om, även om så klart chansen finns om alla bitar faller på plats. Men i mitt tips får de tampas om placering tre till fem med lag som Gauthiod och Rössö.

TOPPEN: Rävåsen och Skövde KIK skuggade Lidköpings FK i fjol och bör blanda sig i det på allra största allvar i år också. Jag väljer till slut Rävåsen som etta. Strax bakom den duon tror jag att AFC kommer att hålla till.

BOTTEN: Nykomlingen Torsby tror jag får svårt medan Göteborg och Skoftebyn – som vann sina division 2-serier övertygande – nog kan göra något mer väsen av sig. Även QBIK och Rynninge tippar jag i botten av tabellen.

  1. Rävåsen
  2. Skövde KIK
  3. Alingsås FC
  4. Rössö
  5. IK Gauthiod
  6. Ämtervik
  7. Qviding
  8. Göteborgs DFF
  9. Skoftebyn
  10. QBIK
  11. Rynninge
  12. Torsby

Lämna en kommentar