ANNONS:
ANNONS:

Division 2 nordvästra

I dag har turen i det stora Vårtipset kommit till division 2.

Förutsättningar: Vi är mitt i en omläggning av seriepyramiden på damsidan där den största förändringen är att det bli tre division 1-serier istället för sex. Det betyder också att det är hårda bud om att då stanna kvar i division 2 inför 2023. Tabellettan kvalar mot en annan seriesegrare om att gå upp i division 1 medan tvåan, trean och den bättre hälften av samtliga fyror stannar kvar i division 2. Resterande lag halkar ner i  division 3.

Toppen: IFK Göteborg är ju en storklubb vilket kan tala för att resan uppåt i seriesystemet fortsätter – även om tipset med Blåvitt som seriesegrare är lite av en chansning. Sävedalen ramlade ur ettan i höstas, så där har ni min toppduo.

Botten: Svårtippat, men jag tror att Tollered, Utbynäs och Öckerö gör upp i bottenträsket.

Med lokala ögon: Alingsås KIK gjorde upp med Frisco om seriesegern i den dramatiska avslutningen i höstas. Då blev det förlust, och sedan dess har det hänt en del i Alingsåslaget. Ny tränare i Christer Andersson och en del förändringar även i spelartruppen. Rapporterna säger att kontinuiteten saknats på försäsongen på grund av olika anledningar. Att namn som Rebecka Sultan (reser i vår) och Linnea Ström (AFC) lämnat är så klart tunga avbräck, och jag tror helt enkelt inte att KIK har det som krävs för att återupprepa fjolårets succésäsong. Jag tror istället att KIK får fullt sjå med att kriga runt strecket som håller dem kvar i division 2.

  1. IFK Göteborg
  2. Sävedalen
  3. Göteborg FF
  4. Alingsås KIK
  5. Zenith
  6. Lerum
  7. Eriksberg
  8. Landvetter
  9. Ytterby
  10. Öckerö
  11. Utbynäs
  12. Tollered

Lämna en kommentar