ANNONS:
ANNONS:

Division 2 norra

Alingsås KIK och IK Frisco. Vi har två lag som gör upp i norra tvåan i år.

Toppen: Frisco är enda lag från ettan här och får gälla som favorit. Götene och Skultorp var topplag i fjol bakom suveränen Råda, och jag tror de gör upp om pallplatserna tillsammans med främst Alingsås KIK.

Botten: IFK Värsås tror jag är den bästa nykomlingen medan Mariedal och Södra Ving/Timmele bör få kriga ännu djupare ner i tabellen. Arentorp/Helås tog inte många poäng i fjol och kan få svårt även i år.

Med lokala ögon: Med nye tränaren Joakim Andersson vid rodret ska det bli intressant att följa Friscos nystart i division 2. Att Moa Johansson fortsatte mellan stolparna var väldigt viktigt, och om även andra nyckelspelare från ettan hänger i bör laget hålla för den absoluta toppen. I tipset sträcker jag mig ända upp till förstaplatsen för krigarna från Katebo.

Alingsås KIK slutade femma i den parallella division 2-serien i fjol. Ett klart godkänt debutår – även om det fanns förhoppning om mer. Nu har Jessica Julin lämnat laget och det betyder så klart en hel del. Istället har Rebecka Sultan och ett antal övriga anslutit, så KIK har ersatt i den mån det går att ersätta en spelare som Jessica Julin. I mitt tips blir det en fjärdeplats, även om magkänslan säger att den kan vara i underkant. En bra start och förmågan att hålla uppe lägstanivån kan bädda för något bättre än så.

 1. Frisco
 2. Götene
 3. Skultorp
 4. Alingsås KIK
 5. Vinninga
 6. Mariestads BoIS
 7. Sil
 8. Falköpings KIK
 9. IFK Värsås
 10. Arentorp/Helås
 11. Mariedal
 12. Södra Ving/Timmele

Lämna en kommentar