ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

I dag kör vi igång det stora Vårtipset, som även i år presenteras i samarbete med Skosalongen i Alingsås. Först ut är Vårgårda IK:s äventyr i division 2.

Äntligen ska det spelas division 2-fotboll i trakten igen. Och vilken intressant serie VIK har hamnat i, och dessutom tror jag att den kan vara överkomlig. Lerum, Vänersborgs IF, FBK Karlstad och Nordvärmlands FF är alla nykomlingar, och då ska vi också komma ihåg att Lidköpings FK kvalade sig ur men sedan fick en gratisplats. Det finns också gått om stjärnor i den här serien. Den mest klart lysande är nog LFK:s Daniel Nordmark, men FCT:s Johan Lundgren och IFK Uddevallas Petrit Zhubi är också stora profiler på division 2-nivå.

Med de här förutsättningarna tror jag helt ärligt att VIK löser kontraktet. Givetvis måste truppen få vara någorlunda skadefri men det finns ändå en bredd som ska räcka om det inte börjar hagla skador. Rent organisationsmässigt tror jag att Vårgårda definitivt har vad som krävs för att etablera sig på den här nivån, och det bäddar för att man kommer klara det defensiva arbetet väl. Den stora utmaningen i mina ögon blir att stå pall i det fysiska spelet, inte minst på fasta situationer.

Mohamed Abdulraham och Albinot Rexhepi har levererat framåt på försäsongen, och visst känns i synnerhet ”Mommo” som en pålitlig målskytt om hans kropp håller. Övriga offensiva herrar är oprövade på den här nivån, men klarar de att anpassa sig till den fränare miljön även nu när det blir spel om poäng ska även offensiven klara det här steget. Och såväl Benjamin Hacker som Jonas Aronsson har även de nätat flertalet gånger i träningsmatcherna.

Starten bli viktig, särskilt eftersom man redan i premiären stöter på Lidköpings FK som jag tippar i botten av tabellen. Min placering för VIK blir åtta, men om man löser kontraktet i tid och kan spela avslappnat de sista omgångarna tror jag att det kan bli ännu bättre än så. För medan andra lag kanske väntar på vintervilan lär VIK gnugga på för att fortsätta bygga upp laget och föreningen för att under 2018 vara ett lag som slåss högre upp i tabellen.

Toppen: Att hitta en seriesegrare är inte lätt. Valde till slut IFK Uddevalla, men jag tror att samtliga på min topp fem kan blanda sig i på allvar. FCT har några riktigt bra spelare, men truppen kan vara i tunnaste laget för gå hela vägen.

Botten: Tror att två nykomlingar åker ur, men som vanligt lär det bli kamp långt in på hösten runt de nedre strecken.

1 IFK Uddevalla
2 FC Trollhättan
3 Vänersborgs FK
4 Karlstad BK
5 IK Gauthiod
6 Grebbestads IF
7 Skoftebyns IF
8 Vårgårda IK
9 Stenungsunds IF
10 Vänersborgs IF
11 Lidköpings FK
12 Nordvärmlands FF
13 FBK Karlstad
14 Lerums IS

Lämna en kommentar