ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 2 NORRA HERR

I dag drar vi igång tippandet av de lokala serierna. Och vi gör det med att spekulera lite kring norra herrtvåan.

Vårgårda har gjort en något ojämn försäsong med nya tränare och ett antal nya spelare som tillsammans försökt hitta sitt sätt att spela fotboll. I veckan kom också beskedet om att Tomas Östlund tvingas sluta på grund av hälsoskäl och klubben jagar nu en ny huvudtränare. Diyar Faraj leder laget tills vidare, men förhoppningen är att få klart med Östlunds ersättare så snart som möjligt.

Hur det påverkar VIK som lag är omöjligt att veta. Kan det stärka gruppen? Eller tappar man linjerna i arbetet? Det återstår att se, men en första hint kanske kommer redan på lördag.

Oavsett tränare finns den offensiva kompetensen även i år. Kanske till och med är den ännu vassare nu när Albinot Rexhepi och Mohammed Abdulrahman fått sällskap av Ibrahim Alushaj. Frågetecknet ligger istället för defensiven då backlinjen i år får ett till stora delar nytt utseende. Mattias Martinsson behöver växa ännu mer och bli det fysiska ankaret i mittlåset, och dessutom gäller det att hitta ett bra komplement till honom. På ytterbackspositionerna känns det mer stabilt på förhand.

I tipset hamnar VIK på en åttonde plats, precis där de slutade när serien summerades 2017. Jag tror helt enkelt inte att de räcker till i kampen om topp fem utan får göra upp kring mitten med Skoftebyn, Torslanda, Stenungsund och Örebro Syrianska. Men det krävs nog lite bättre takter än på försäsongen för att man ska slippa att bli indraget i bottenstriden.

TOPPEN: IK Gauthiod har värvat kraftigt och var nära att gå hela vägen redan i höstas. En bättre vår så kan det hålla ända fram i år, men det blir ändå Karlstad BK som får tipset till slut. De storsatsar och gjorde för någon vecka sedan klar med exallsvenske anfallaren Pär ”Pärlan” Ericsson. FC Trollhättan kan också utmana om seriesegern så där har ni min topp tre.

BOTTEN: Tror att Hisingsbacka kan överleva som nykomling och att istället de båda Värmlandslagen får göra upp i botten tillsammans med Stenungsund och Vänersborgs IF.

 1. Karlstad BK
 2. IK Gauthiod
 3. FC Trollhättan
 4. Vänersborgs FK
 5. IFK Uddevalla
 6. Torslanda IK
 7. Skoftebyns IF
 8. Vårgårda IK
 9. Örebro Syrianska
 10. Hisingsbacka FC
 11. FBK Karlstad
 12. Stenungsund
 13. Nordvärmlands FF
 14. Vänersborgs IF

Lämna en kommentar