ANNONS:
ANNONS:

Division 2 norra

I dag drar vi igång tippandet inför årets seriespel. Och vi inleder med vårt högst placerade herrlag, Vårgårda IK.

TOPPEN: Som alltid oerhört svårt att sia om placeringarna inför säsongen. I den här serien kan man dock slå fast att fjolårets kanoner FC Trollhättan och Karlstad BK är borta, vilket kan öppna upp för fler lag att blanda sig i toppstriden. Gauthiod har rustat rejält i truppen och får mitt tips, trots att försäsongen varit strulig med mycket skador. Örebro Syrianska tror jag blir främsta utmanare nu när man fått tillbaka sin skyttekung Linus Lamu efter några månader i Karlstad BK. Stenungsund snackas det också om, och Sävedalen skulle kunna vara en uppstickare.

BOTTEN: IFK Tidaholm som kvalade upp från trean bör få det jobbigt. IFK Åmål har breddat truppen efter sin serieseger i höstas, men där tror jag också att vi har en avstigningskandidat. Även Torsanda som var illa ute i fjol och nykomlingen från Lidköping tror jag får kriga för nytt kontrakt. För LFK:s del kan skadeförföljde Kristoffer Bohrén bli den som skjuter kvar laget i tvåan. De båda Vänersborgslagen har haft stor spelaromsättning och har till stora delar nya och föryngrade trupper. En dålig start på något av de lagen skulle kunna få dem insyltade runt strecken.

MED LOKALA ÖGON: Vårgårda undvek kvalplatsen med ett nödrop i höstas och frågan är om truppen blivit så mycket bättre. Albinot Rexhepi är ett stort tapp, men samtidigt har Mohammed Abdulrahman varit frisk på försäsongen och även de nya offensiva grabbarna – plus comebackande Isac Spanedal – skulle kunna leverera poäng. Dessutom har det varit arbetsro under årets första månader till skillnad från i fjol då det blåste rejält med tränarbyten och annat. Dessutom tror jag att serien generellt sett är något svagare i år vilket – tillsammans med att VIK som lag och klubb blir mer och mer etablerat på den här nivån – talar för att Vårgårda ska kunna ta fler poäng och sluta högre upp än fjolårets tiondeplats.

 1. IK Gauthiod
 2. Örebro Syrianska
 3. Stenungsund
 4. Sävedalen
 5. Grebbestad
 6. IFK Uddevalla
 7. Vårgårda IK
 8. Vänersborgs FK
 9. Vänersborgs IF
 10. Lidköpings FK
 11. Nordvärmlands FF
 12. IFK Åmål
 13. Torslanda IK
 14. IFK Tidaholm

Lämna en kommentar