ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 2 SÖDRA

Dags att ge sig på att försöka tippa damernas division 2. Efter lite efterforskningar och gissningar har vi kommit fram till ett förslag på hur det kan gå för Frisco och Alingsås KIK under 2015. 

Tips 2015

Skoftebyn var tvåa i norra tvåan förra året och lär vara revanschsuget och gå för serieseger även i år. I toppen tror vi också att Lödöse/Nygård och Borås GIF blandar sig i, tillsammans med Frisco som vi tror går mot en riktigt vass säsong. Nykomlingen Bergdalen, med Linnea Liljegärd som tränare, kan nog bli en obehaglig överraskning för många, medan vi tror att Alingsås KIK hamnar någonstans i mitten av tabellen. I botten tror vi att Wargön, Kindaholm och Sjömarken får göra upp om de sista platserna.

1. Skoftebyn

2. IK Frisco
Kommentar: Torbjörn Berggren byggde upp en solid defensiv förra året och alla tjejerna var också beredda att ta det jobb som krävs i varje situation. I år har offensiven kryddats med Annelie Carli, och av hennes försäsong att döma kan det innebära ett riktigt lyft för laget. Med Carli på planen får Frisco inte bara ännu en hårt arbetande spelare, utan även en målskytt av rang på den här nivån. Dessutom har Frisco viss tradition av spel i division 2, och lär inte få stora skälvan när det drar ihop sig framåt hösten och laget finns med i toppstriden.

3. Borås GIF

4. Lödöse/Nygård

5. Bergdalen

6. Alingsås KIK
Kommentar:
Efter en bra silly season känns det som att Alingsås KIK har ett lag som kan förvalta den gratisplats i tvåan man fick i vintras. Ett gäng rutinerade tjejer borde tillföra tillräckligt med stabilitet för att undvika bottenträsket, och det skulle också betyda en bekväm miljö för det yngre gardet att växa in i division 2 på allvar. Kommer nog kunna störa alla lag i enstaka matcher, och hittar man även jämnheten kan det till och med bli övre halvan.

7. Äspered

8. Wargön

9. Kindaholm

10. Sjömarken

Premiäromgången
25/4 Sjömarken – Kindaholm
25/4 Lödöse/Nygård – Alingsås
25/4 Skoftebyn – Bergdalen
26/4 Äspered – Frisco
26/4 Borås – Wargön

Lämna en kommentar