ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 3 MELLERSTA

I dag fortsätter vi att tippa inför seriestarten. Nu handlar det om division 3 mellersta Götaland.

Detta känns som en ganska öppen där många lag skulle kunna vara med och kriga i toppen. För att lyckas handlar det om att få ihop helheten och där skulle både Holmalund och Gerdsken kunna vara toppkandidater i den bästa av världar. HIF kommer från ett struligt 2017 där skador och ojämna prestationer gjorde att man tvingades kvala sig kvar i höstas. Sedan dess har det sett bättre ut och det blev en nystart med Mikael Öhman som tränare. Försäsongen har också skvallrat om att den kollektiva formen är bättre än under fjolåret och slipper man skador och annat strul i år finns alla möjligheter att blanda sig i kampen om topp tre. Men marginalerna är små och jag väljer att istället placera HIF på en stabil mittenplacering.

Gerdsken lär ha betydligt mer respekt med sig hos sina motståndare i år efter succén under 2017. Truppen har gått plus under vintern och alternativen känns fler än för ett år sedan. Med samma fullträff i det defensiva spelet finns alla möjligheter att upprepa fjolårsprestationen, men i mina ögon gör man det lite lätt för sig att bedöma GBK bara efter 2017 då det mesta studsade rätt. Nu är förväntningarna större och man slår inte längre ur underläge, och backar lagen hem mot GBK tror jag gulsvart får svårare än när de kan ligga lågt och tajt och ta tillvara på det som dyker upp framåt. Men samtidigt finns det en rad bolltrygga spelare i laget så har man utvecklat det egna spelet i vinter och Fronken Johansson, Berat Berisha, William Drake och kompani fortsätter att leverera kan det bli bättre än den tredjeplats jag valt att placera gulsvart på. Dessutom snackas det om att ett par yngre killar går mot sitt stora genombrott i år.

TOPPEN: Detta tror jag har potential att utvecklas till ett smaskigt getingbo. Götene har svikit mig förr och får inte tipset den här gången. Jag väljer istället Lidköpings FK – som kommer från tvåan och har en antal starka namn i truppen – som seriesegrare. Men som sagt, den är serien är öppen för skrällar och där skulle även våra två lokala lag kunna kliva in i bilden.

BOTTEN: Tror att det handlar om de fyra nykomlingarna plus Trollhättans BoIS som hängde kvar med nöd och näppe i nordvästra trean i fjol. Mellerud har en bra offensiv, men frågan är om defensiven står pall för att det ska räcka till övre halvan.

 1. Lidköpings FK
 2. IFK Falköping
 3. Gerdskens BK
 4. IFK Skövde FK
 5. IFK Tidaholm
 6. Holmalunds IF
 7. Götene
 8. Melleruds IF
 9. Trollhättans BoIS
 10. Tidaholms GoIF
 11. IF Haga
 12. Åsarp/Trädet

Lämna en kommentar