ANNONS:
ANNONS:

Division 3 mellersta

I dag ger vi oss på mellersta trean där tre Alingsåslag slåss om samma poäng.

TOPPEN: Kan inte se den där stora favoriten här utan tror på en jämn topp där flera lag är med och hugger. GBK bör vara ett av dem, tillsammans med fjolårets toppkonkurrent Trollhättans BoIS och från tvåan degraderade Skoftebyn. Men det blir ändå Mellerud – pigg nykomling i fjol – som får mitt tips som seriesegrare. Det är lite av en chansning, men om nye tränaren Lennart ”Kral” Andersson (tog upp Karlstad BK till ettan i fjol) får ner antalet insläppta mål är offensiven tillräckligt vass för att det ska hålla hela vägen.

BOTTEN: Den jämna serien gör att det är svårt att hitta solklara avstigningskandidater. Trots att nykomlingen Ödsmål vann fyran storartat efter 22 raka segrar – och inte borde bli någon slagpåse – måste jag ändå tippa emot dem. Även Främmestad och Ardala bör anses som pigga nykomlingar, men då Ardala tappade sin bästa spelare Mikael Mörk till Skövde AIK håller jag dem som ett bottenlag. Ahlafors krigade för överlevnad i fjol och de tror jag också kan få det tufft. I övrigt kan Tidaholm eller i värsta fall något av våra Alingsåslag bli insyltat runt strecken om det vill sig illa.

MED LOKALA ÖGON: Gerdsken har byggt en vinnarkultur och har ett fortsatt stabilt lagbygge nu under 2019. Om Fredrik Gustafsson inte spelar skulle mittbacksplatserna kunna bli ett problem, men farhågan är inte så pass stor att vi ska måla fan på väggen redan på förhand. Framåt är Gustav Blomgren tillbaka efter sin knäskada och även namn som Fredrik Johansson, William Drake och Markus Wiland bör rimligen ställa till en del oreda i den här serien. Fronken levererade på försäsongen fram till en elak stukning, men när foten är hel igen blir han en stor tillgång.

Alingsås IF har inte värvat lika bra och etablerat som man först trodde, och som klubben också gjorde sken av. Med bröderna Johansson på minuskontot är truppen ungefär av samma klass som i fjol, eller möjligen marginellt bättre. Däremot finns det gott om rutin från den här nivån, och dessutom har Niklas Klingbergs och klubbens förändringsarbete av seriositet och träningskultur fått ett år på sig att växa. Det sammantaget talar för att AIF ska undvika nedre halvan, även om jag är mer osäker på deras division 3-status nu än för några månader sedan då jag inte tycker att försäsongen varit klockren. Men väljer Niklas Klingberg att lira sig själv ökar chanserna markant för att slå sig in på övre halvan, och det är ju ett hyfsat ess att ha i rockärmen.

Holmalunds defensiv måste man sätta ett frågetecken för. Det går inte att göra annat efter att Adam Axede, Daniel Svensson och Sebastian Bulow Andersson har försvunnit. I André Nilsson har man givetvis sin offensiva guldklimp, men framåt finns det fler spelare som kan och nog kommer att leverera även om Tobias Nordgrens knäskada är ett avbräck. Bohlin, Yosef, Widén Karlsson och kompani ska klara av offensiven tillsammans med André, så hittar man rätt i backlinjen ska det bli nytt kontrakt. Gissar att trion Robert Kovacevic, Oliver Wingfors och Gustaf Öman kommer dela på uppgiften att bilda mittlås, så de vilar ett stort ansvar på de axlarna.

 1. Melleruds IF
 2. Trollhättans BoIS
 3. Gerdskens BK
 4. Skoftebyns IF
 5. IFK Falköping
 6. Alingsås IF
 7. Holmalunds IF
 8. Främmestads IF
 9. Ardala GoIF
 10. Tidaholms GoIF
 11. Ödsmåls IK
 12. Ahlafors IF

1 svar på ”Division 3 mellersta”

Lämna en kommentar