ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Tre Alingsåslag i samma serie. Det var ett tag sedan det hände, men i år haglar det derbyn i mellersta trean.

I den här serien härjar tre i mina ögon mycket svårtippade lokala lag. Gerdsken tror jag får kriga kring de nedre strecken, främst för att mitt frågetecken för målskyttet ännu inte har rätats ut. Händer det under resans gång kan kontraktet så klart lösas utan det kvalspel där jag nu placerat gulsvart. För rutinen och den defensiva stabiliteten borde vara tillräcklig.

I mitten av min tabell hittar vi både Holmalund och Alingsås IF. Båda lagen har enorm individuell spets i Andreas Johansson och André Nilsson, som båda har kapacitet att smälla in 20 baljor och då också skjuta upp sitt lag på topp tre. Men frågan är om AIF:s kollektiv räcker till och frågan är om Holmalund kan ersätta Calle Skoglöf, som gjorde en kanonsäsong i mål förra året. Inget ont om Linus Krantz och Jonathan Ahlqvist, men de är oprövade på division 3-nivå.

Toppen: Götene kvalade i fjol och har förstärkt laget, vilket gör dem till klar favorit i mina ögon. IFK Tidaholm är bra framåt och kan överraska, medan hemmastarka Gnosjö var topp fyra i fjol. Falköping har föryngrat och frågan är om det räcker till topp tre i år?

Botten: Habo och Råslätt är två småländska nykomlingar jag vet väldigt lite om, men jag har svårt att hitta andra solklara nedflyttningskandidater. Hestrafors har förstärkt och borde lösa kontraktet, så därför blir Ulricehamn mitt tredje lag till degradering.

1 Götene IF
2 IFK Tidaholm
3 Gnosjö IF
4 IFK Falköping
5 Holmalunds IF
6 Alingsås IF
7 Hestrafors IF
8 IFK Skövde FK
9 Gerdskens BK
10 Ulricehamns IFK
11 Råslätts SK
12 Habo IF

Lämna en kommentar