ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 3 MELLERSTA

Vårgårda IK och Holmalunds IF. Där har ni traktens två bästa herrlag under 2015. Här har vi spekulerat kring hur den duon klarar sig i division 3.

Tips 2015

Det är aldrig lätt att vinna en serie, brukar det heta. Ändå är det alltid ett lag som lyckas med den bedriften varje år, och när jag nu läst på om mellersta trean var det just ettan som var svårast att hitta. Det finns ett gäng lag som mycket väl kan slå sig in på övre halvan, men vilket av dem går hela vägen? Till slut föll mitt val på Sävedalens IF, som visserligen ramlade ur tvåan med dunder och brak i höstas. Men de har enligt uppgift förstärkt en hel del, till skillnad från lokalkonkurrenten Lerum som också kommer uppifrån. IFK Falköping gjorde ett mycket bra 2014 och med samma tränare och snarlik trupp ska det rimligtvis bli en topplacering i år igen. Även Gunnilse nämns som ett givet topplag från alla möjliga håll. Strax där bakom rankar jag Vårgårda. Truppen är bättre än i fjol och dessutom har de spelare som under några år jobbat målmedvetet med hård träning under en längre tid. Det talar för än ännu bättre stabilitet och för att plattmatcherna undviks. Att Holmalund är nykomling tror jag spelar mindre roll eftersom laget bara var nere och studsade i fyran. Mentalt är spelarna färdiga för trean, och även rent fotbollsmässigt finns det absolut kompetens nog att utmana de bästa. En stabil mittenplacering i år och HIF kan sikta ännu högre 2016. I botten tror jag att Skara, som hängde löst i fjol, den här gången hamnar på fel sida strecket. Trots att målvakten Robert Österberg blivit rikskändis för sin trippelräddning förra veckan. Även Götene har tappat en del tunga namn, och trots att det finns en fin historik i den klubben hittar jag ingen mer lämplig nedflyttningskandidat. Vara SK, men Joakim Andersson som tränare och Mario Deno i spelartruppen, tror jag lite mer på och de klarar kontraktet i min bok.

1. Sävedalens IF

2. Gunnilse IS

3. IFK Falköping FF

4. Vårgårda IK
Kommentar: 
Lagbygget Vårgårda IK kan mycket väl vara redo för nästa steg. Peo Häggström har med blandat resultat testat ett nytt spelsystem och faller alla bitar på plats kan det absolut vara en styrka att kunna växla system under matcherna. David Lager och Daniel Olafsson är två mycket kompetenta centrala mittfältare, och kan de med hjälp av alla löpstarka anfallare spetsa till offensiven bör även målskyttet vara tillräckligt kunna . Med andra ord en del som måste klaffa, men så är det för alla lag som ska slå sig in i toppen av en serie.

5. Lunden/Överås BK

6. Holmalunds IF
Kommentar:
Det finns mycket erfarenhet från division 3 i truppen och känslan är att HIF helt klart är moget att återigen etablera sig på den här nivån efter endast ett år i fyran. En ganska bred trupp med ett par olika alternativ på nästan alla positioner. Det vimlar dock inte av mittbackar, men där kan å andra sidan både Christoffer Ängberg och Anthon Gustavsson vikariera på ett bra sätt. Framåt unnar man Anton Stenseke en skadefri säsong, och får han det kan det vara skillnaden mellan övre och undre halvan för Holmalund. Nu har Stenseke varit utomlands och lär missa de första matcherna, och även Oliver Östlinds skadeproblem tunnar ut offensiven. Dejvid Hasan visade en hysterisk målform 2014 och det vore nog bra om han får en bra start och direkt visar att han är en man som levererar poäng även i division 3.

7. IFK Tidaholm

8. Vara SK

9. Lerums IS

10. Götene IF

11. Hestrafors IF

12. Skara FC

 

Premiäromgången
17/4 Götene – Vårgårda
18/4 Hestrafors – Gunnilse
18/4 Lerum – Skara
18/4 Vara – Falköping
18/4 Holmalund – Lunden/Överås
18/4 Tidaholm – Sävedalen

Lämna en kommentar