ANNONS:
ANNONS:

Division 3 nordvästra

I dag tippar vi den lokala herrtrean med hela fyra lokala lag.

Toppen: Alingsås IF var tvåa i fjol och har förstärkt truppen sedan dess. Därför får de mitt tips som seriesegrare, och jag ser den två främsta utmanaren i IFK Skövde.

Botten: Mariestad och Brålanda vann var sin division 4 i fjol och bör rimligen få kriga i botten. I övrigt hängde ju GBK och Trollhättans BoIS lite på gärdsgården i höstas, så mitt tips är att de fem gör upp om de nedersta platserna. Kanske att även Åsarp/Trädet – som tappat en del spelare – kan få problem.

Med lokala ögon: Alingsås IF har varit ganska tydligt i både ord och handling med vad målsättningen är med 2022. Laget var som sagt tvåa i fjol och det vore nog ett misslyckande om man inte slutar topp två även i år. Laget har förstärkts och även om Charlie Axede lämnat känns alternativen fler och helheten starkare. Känns också som att klubben skulle må bra av en stor framgång efter några år med en mer uttalad satsning med en högre kravbild på spelarna.

Vårgårda IK tror jag kommer göra en bättre säsong nu är förra året. Viktige Gabriel Idehen förlängde och om Mohammed Abdulrahman spelar är han också givetvis en pålitlig poängspelare. Nye Dejan Siranovic tycks vara ett fynd som kan styra upp backlinjen tillsammans med hemvändaren Adam Hägg, och det yngre gardet som fick en del förtroende i fjol är nu ett år äldre. En del magkänsla inblandat här, men jag tror VIK blir näst bästa lokala herrlag 2022.

Holmalund är som vanligt mycket svårt att tippa. Både sett över en enskild match och sett över en hel säsong. Nu har Anton Stenseke slutat och André Nilssons närvaro högst tveksam – så ett frågetecken för offensiven måste man sätta. I tränarstaben har Linus Oskarsson mer att säga till om bredvid Mikael Öhman, och det återstår att se om det får några effekter på plan. Trotjänare som Tobias Nordgren och Christoffer Ängberg blir viktiga för att driva laget med sin energi och min gissning är att Alfred Johansson och Oscar Karlsson Widén bör göra poäng för att laget ska gå bra. Sammantaget tror jag att HIF kan få problem med att sluta på övre halvan i år.

Undre halvan tror jag även att det blir för Gerdskens BK. Mycket tyngd och erfarenhet har försvunnit och frågan är om en tuff försäsong med många matcher har räckt för att ge Tommy Johanssons adepter den stabilitet och höga lägstanivå som behövs för att hänga kvar i division 3? Eller väger man för lätt i eget straffområde och kommer ungdomliga bolltapp i fel lägen att kosta baklängesmål och poäng? Jag tror att GBK kommer att kriga runt strecken – och jag hoppas att det ska räcka till förnyat kontrakt. Gustav Blomgren och Teo Linn behöver vara skarpa när lägena kommer och namn som Leonard Bogeskär och Valentino Trumstedt måste gå i bräschen för tonåringarna. Om det och en del annat faller på plats finns goda möjligheter att GBK:s nybygge får en bra start resultatmässigt.

  1. Alingsås IF
  2. IFK Skövde
  3. Skoftebyn
  4. Tidaholms GoIF
  5. Vårgårda IK
  6. IFK Tidaholm
  7. Holmalunds IF
  8. Åsarp/Trädet
  9. Gerdskens BK
  10. Trollhättans BoIS
  11. Brålanda
  12. IFK Mariestad

Lämna en kommentar