ANNONS:
ANNONS:

Division 3 nordvästra

Kan vi fått ett lokalt lag i divison 2 redan till 2024?

Toppen: Kongahälla högg strax bakom täten i sin division 3 i fjol och jag tror att de blir främsta utmanaren till våra två lokala gäng här. De båda Tidahomslagen är ofta svåra att möta, och jag håller Götene som den främsta nykomlingen.

Botten: Mariestad var nykomling i fjol och hängde kvar med nöd och näppe. Uddevalla, Göta och Jonsered är alla nykomlingar och sådana har historiskt – och generellt – sett en bottenstrid att vänta. Åsarp/Trädet och Brålanda är svårbedömda men jag att de grejar nytt kontrakt.

Med lokala ögon: Alingsås IF har varit tvåa två säsonger i rad och fortsätter att sikta mot division 2. En del spelaromsättning har det varit, men på många positioner skulle jag säga att det blivit till det bättre, med fler alternativ. Särskilt offensivt ser det spännande ut efter vinterns föryngring.

Defensiven har varit den svaga punkten de senaste säsongerna och även nu tror jag det är nöten att knäcka för AIF. Backlinje och målvakt måste minimera de individuella misstagen och få ner antalet ”billiga” baklängesmål ytterligare. Lyckas man med det tror jag på serieseger till hösten.

En av de största utmanarna i toppen tror jag blir Vårgårda IK. En tydligare linje med Johan Rysén än med Peter Ijeh och en mycket hårt arbetande trupp är nycklarna för VIK. Här tror jag – till skillnad från AIF – att defensiven och de billiga målen bakåt inte kommer att vara problemet. Här handlar det istället om målproduktionen framåt och om de offensiva spetsspelarna lyckas. Kommer ett par-tre killar upp över tio mål behöver man inte stjärnan som smäller in 25 baljor för att vinna en serie.

 1. Alingsås IF
 2. Kongahälla
 3. Vårgårda IK
 4. IFK Tidaholm
 5. Tidaholms GoIF
 6. Götene
 7. Åsarp/Trädet
 8. Brålanda
 9. Jonsered
 10. IFK Uddevalla
 11. Göta BK
 12. IFK Mariestad

2 svar på ”Division 3 nordvästra”

 1. Rättelse😁
  Tidaholms GOIF vinner Kongahälla, Alingsås utmanar, Vårgårda ik smyger med (hoppas jag)
  Götene får svårt! Annars tror jag att du är rätt ute Jonas😉

  Svara

Lämna en kommentar