ANNONS:
ANNONS:

Division 3 södra

Tre lokala lag fajtas om poängen i södra trean. I dag försöker vi sia om hur det ska gå för dem.

TOPPEN: Södra Ving/Timmele var tvåa i fjol bakom suveränen Ulricehamn. Därför får de mitt tips som seriesegrare i år, med Mariedal och Alingsås KIK som största utmanare.

BOTTEN: Risken är uppenbar att Östadkulle blir inblandat längst ner i tabellen. Förhoppningsvis kan de övriga två nykomlingarna i Rävlanda och Kronäng blir räddningsplankorna för ÖSK.

MED LOKALA ÖGON: Alingsås KIK har tagit kliv kontinuerligt ända sedan man startade om i fyran för några år sedan. I fjol visade man att man kan störa de bästa lagen i trean och hittar man en bättre jämnhet i år ska man kunna hålla till i den absoluta toppen. Spelar Jessica Julin ökar chansen ytterligare, men även namn som Sanna Wirtberg, Linnea Axede och Hanna Emanuelsson är viktiga.

SAIK/SMSK har nygammal tränare i Tobias Jensen. Truppen är ung, men på något sätt brukar de alltid hitta ett sätt att plocka sina poäng. Med Jensen vid rodret ser jag därför ingen anledning till att de inte skulle klara av det i år också, särskilt inte då Felicia Wingfors kommit hem till Sverige och moderklubben igen.

Östadkulle är nykomling men har ändå en del rutin från högre divisioner. Sofia Kjellén, Yohanna Friborg och Sandra Johansson blir så klart viktiga, och det gäller att vinna rätt matcher mot bottenkollegorna om det ska räcka till nytt kontrakt.

 1. Södra Ving/Timmele
 2. Alingsås KIK
 3. Mariedal
 4. Främmestad/Nossebro/EFFK
 5. Vedum
 6. Brämhult
 7. SAIK/SMSK
 8. Åsarp-Trädet/Redväg
 9. Toarpsalliansen
 10. Östadkulle
 11. Rävlanda
 12. Kronäng

Lämna en kommentar