ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 4 SÖDRA

Alingsås IF, Annelunds IF och Gerdskens BK utgör en lokal trio i en rolig division 4-serie med många spännande derbymatcher. Men räcker det till avancemang för något av traktens lag?

Tips 2015

Av de fyra lag som kommer från trean tror vi att framför allt Kinna och Ulricehamn blandar sig i toppen. Där tror vi också att Alingsås IF och Gerdskens BK hör hemma, medan Annelund den här säsongen borde få kriga på undre halvan. Skene vann femman i stor stil i fjol och borde klara sig även på den här nivån. Skepplanda kvalade upp och har en stabilitet och fysik som håller i fyran, men frågan är om den offensiva kompetensen räcker till? Vi tror att laget får kriga i botten tillsammans med en annan nykomling, Dardania, och Byttorps IF.

1. Gerdskens BK
Kommentar: Vi tror att det är Gerdskens tur den här gången. Niklas Andersson och fått arbeta i lugn och ro i flera år nu och känslan är att laget har satt sig mer och mer för varje säsong. Det som fällde laget i höstas var många gånger oförmågan att göra mål och avgöra de jämna matcherna. Där tror vi att Elvir Ramadani blir tungan på vågen, och försvars- och målvaktsspelet bör räcka om man bara upprepar fjolårets prestation.

2. Kinna IF

3. Alingsås IF
Kommentar: Trots en del spelartapp finns det en centralinje med mycket rutin från högre divisioner. Det kryddat med de yngre förmågorna som tar allt mer plats i A-laget ska det absolut räcka till en topplacering. Andreas Glännbros skada har stört försäsongen något, men med kaptenen tillbaka i spel växer laget ytterligare. Även Christian Wiewegs skada är så klart ett avbräck, men han borde vara tillbaka i spel i mitten av maj.

4. Ulricehamns IFK

5. Fristad GoIF

6. Gällstad FK

7. IFK Örby

8. Skene IF

9. Annelunds IF
Kommentar:
Vi tror att Annelund får svårt att upprepa fjolårets fina placering. Det beror dels på en tuffare serie och dels på en mycket strulig försäsong. Skadebekymmer är bara riktnumret till vad Annelund upplevt och här gäller det att gneta till sig så mycket poäng som möjligt i början. Efterhand borde truppen öka i slagstyrka, inte minst när Kristoffer Holmén är tillbaka i spel.

10. Skepplanda BTK

11. Byttorps IF

12. Dardania IF

Premiäromgången
16/4 Byttorp – Alingsås IF
18/4 Gerdsken – Ulricehamn
18/4 Örby – Annelund
18/4 Gällstad – Skene
18/4 Dardania – Fristad
18/4 Kinna – Skepplanda

Lämna en kommentar