ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 4 VÄSTRA

Sist ut i årets Vårtips är västra fyran. En serie där Östadkulle och Södra Härene står för den lokala närvaron.

Västra fyran har fått några nya bekantskaper sedan i fjol. JK10 absluter från norra serien, Saleby/Järpås kommer från trean och TFK/Halvorstorp lirar med sitt andralag då de även har ett lag i division 2. Hela fyra av lagen spelar niomanna, vilket så klart öppnar för en del skrällar i enstaka matcher.

Östadkulle kvalade mot trean i fjol och var snubblande nära att ta steget upp. Då kryssade man mot JK10 i kvalet så det är ingen vild gissning att de båda kommer tillhöra toppen i den här serien. Julia Gustavsson lämnar en lucka efter sig då hon flyttat, men i övrigt är känslan att ÖSK är minst lika bra som i fjol. De unga tjejerna är ett år äldre och börjar samla på sig en del erfarenhet, inte minst från kvalet i höstas. Dessutom var klubben tydligt med att de gärna ville ha upp damlaget i trean när snacket om en friplats var aktuellt under vintern.

Södra Härene har en ny tränartrio i Josefine Unér, Sara Styrud, och Maria Carlsson. Framför allt de två sistnämnda har massor med rutin från spel i SHIF och känner klubben utan och innan. Det kan vara väl så viktigt när det gäller att få alla tjejer att dra åt samma håll. I fjol blev Södra Härene femma, och jag tror på en liknande placering även i år. Man kommer plocka en och annan skalp men inte räcka till i det långa loppet för att slå sig in på topp tre.

TOPPEN: Jag tror att JK10, Saleby/Järpås och Östadkulle gör upp om det här. Emtunga skulle kunna vara en outsider men de blir fyra i mitt tips. I den bästa av världar blir det ÖSK som lägger beslag på förstaplatsen.

BOTTEN: Åsaka och IFK Trollhättan var bottenlag i fjol men Sjuntorp något framför sig. Jag tror på samma bottentrio i år, med SHIF och TFK/HIS strax ovanför.

 

  1. JK10
  2. Östadkulle
  3. Saleby/Järpås
  4. Emtunga
  5. Södra Härene
  6. TFK/Halvorstorp
  7. Sjuntorp
  8. IFK Trollhättan
  9. Åsaka

Lämna en kommentar