ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 5 MELLERSTA

I dag tippar vi 0322-femman där alla våra fem lokala division 5-lag hamnat i samma serie. 

Roligt att alla våra fem division 5-lag den här säsongen kamperar i samma serie. Sollebrunns AIK har tappat ett par tongivande spelare och dessutom dras nye tränaren Anders Svensson med hälsoproblem, och hans framtid i klubben är en smula osäker. Vem tar över som ankare i backlinjen efter Rasmus Persson och vem ersätter Filip Johansson som poängspelare? De två frågorna bör besvaras om Sollebrunn ska undvika bottenträsket.

Östadkulle håller jag som en ganska stabil nykomling. Man har förstärkt med både rutin, kilon och spets, vilket så klart talar för att man på nytt ska kunna klara av att etablera sig i femman. Marcus Sjöstedt lämnar ett tomrum efter sig, men de nya som kommit bör kunna fylla ut det. Med råge dessutom.

VIK FK och HSK brukar hamna runt mitten. I år håller jag HSK som något mer stabilt på förhand även om försäsongen inte varit någon höjdare. Om Erik Karlssons comeback blir på allvar tillför han rutin och offensiv spets och kan kollektivet hitta en jämnhet och en högre lägstanivå ska man inte behöva titta alltför mycket nedåt i den här serien.

VIK FK är ett mer oskrivet blad. Häraförvärven bidrar med hårt arbete och rutin från seniorfotboll, men i övrigt är det ett förhållandevis ungt och oprövat lag. Men det kan också dyka upp förstärkningar från division 2 under året och jag tror att även FK kommer plocka de poäng som krävs för att undvika den absoluta bottenstriden.

Säven/Hol blev trea i fjol men har haft en någon ojämn försäsong. Dessutom är Anders Hindström ny tränare och det är inte alla gånger allting faller på plats mellan en tränare och en trupp redan första året. Därför tror jag att hopslagningen får vänta med att fira division 4-platsen.

TOPPEN: Sandared/Sjömarken var trea i sin femma i fjol men i år tror jag det är dags för dem att ta klivet. Vedum överraskade positivt som nykomling i fjol och kan utmana där uppe, liksom Säven/Hol om allt faller på plats.

BOTTEN: Nossebro var nära att ryka i fjol men kvalade sig kvar. Bergdalen kvalade sig upp i höstas medan Bollebygd/Olsfors hängde kvar med några poängs marginal. Den trion tillsammans med Sollebrunn är min bottenkvartett. Med andra ord tror jag att övriga lokala lag klarar av att hålla en viss distans nedåt.

 1. Sandared/Sjömarken
 2. Vedum
 3. Säven/Hol
 4. Borås AIK
 5. Byttorp
 6. Östadkulle SK
 7. Herrljunga
 8. Vårgårda IK FK
 9. Nossebro IF
 10. Sollebrunns AIK
 11. Bergdalen
 12. Bollebygd/Olsfors

Lämna en kommentar