ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 5 MELLERSTA

I dag har det blivit dags att försöka tippa division 5 mellersta. En högintressant serie med inte mindre än fem lokala lag.

Vårtipset

Två lag från sexan, ett lag från fyran och två som är kvar från i fjol. Där har ni våra representanter i den mellersta femman 2016. Vad det gäller Annelund tror jag att laget har kapacitet för att vara med i den absoluta toppen. Om återtåget börjar redan i år återstår att se, men topp tre bör det bli om centralstommen är intakt och några av de yngre blommar ut nu på en lite lägre nivå än vad Annelund befunnit sig på senare år. Grolanda har fått in ett par fina förstärkningar, bland annat Per Westerberg från IFK Falköping, och jag väljer att tro med dem som tvåa.

Både VIK FK och FC Alingsås håller jag som pigga nykomlingar. FK kan få förstärkningar från division 3 under året, men även utan sådana ska bottenträsket undvikas. FC Alingsås har förstärkt rejält och kan Andreas Kjellström fortsätta sitt lagbygge kan det bli riktigt bra. FC har sagt att de siktar på toppen, men för mig är mittenplacering gott nog för en unga föreningen.

I botten tror jag dessvärre att både Säven/Hol och Herrljunga tvingas slå läger. Målvaktsfrågan är ett litet gissel för HSK (även om unge Alexander Trojje imponerat) och utan Erik Karlsson måste man också ställa frågan om vem som skall göra målen på Skoghälla i år. Känslan är att bröderna Tahiri får dra ett tungt lass i den frågan.

Även Säven/Hol har i mina ögon tappat i slagstyrka framåt och då ska man komma ihåg att laget endast var en poäng från negativt kvalspel i fjol. Man måste beundra Säven/Hols förmåga att hänga kvar i femman år efter år, men den här gången tror jag utmaningen blir större än på länge.

Bergdalen hade en plats i den här serien men valde att gå ner i sexan på grund av en tunn trupp. Den platsen gick till Töllsjö IF, som rimligen borde vara ett lag som får kriga för överlevnad. I botten tror jag också att Rångedala – trots att Michael ”Turbo” Andersson skrivit på – får det svårt.

1) Annelunds IF
2) Grolanda IF
3) Hössna/Timmele
4) Vårgårda IK FK
5) Brämhults IK
6) Södra Vings IF
7) FC Alingsås
8) Herrljunga SK
9) Äspereds IF
10) Säven/Hol
11) Rångedala
12) Töllsjö IF

Lämna en kommentar