ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 5 VÄSTRA

Nykomlingen Sollebrunn är enda lokala gäng i västra femman, som jag på förhand ser som en tuff serie med många bra lag.

Sollebrunn vann sexan efter en alldeles lysande höstsäsong. Nu har man en bra försäsong i ryggen när man är tillbaka i femman, och har bland annat gjort fina resultat i DM.

Offensivt finns det både teknik och snabbhet nog att såra motståndet även på den här nivån, och det individuella passningsspelet tror jag också håller måttet. Som jag ser det blir det kollektiva försvarsspelet avgörande för vilken halva av tabellen SAIK hamnar på. Lyckas man bra med det kan det bli topp fem, men faller man igenom kan det i värsta fall bli en kamp runt kvalstrecket. Jag tror på en något mellanting, där en sjätteplats blir en bra start på att etablera sig i division 5.

Toppen: Tror att TFK tar hem det här till slut, främst utmanat av fjolårets division 4-lag Råda. Edet har tappat ett par spelare och orkar inte haka på tätduon.

Botten: Trässberg och Arentorp/Helås fick båda gratisplatser, vilket talar för en kamp i botten. Mellby och Corner kan också bli indragna, medan jag tror att Trollhättan Syrianska ska klara sig som nykomling. Lödöse/Nygård har gjort en satsning på kontrakterade spelare och det unga laget har dessutom blivit ett år bättre.

1 Trollhättans FK
2 Råda BK
3 Edets FK
4 Levene/Skogslund
5 Lödöse/Nygård
6 Sollebrunns AIK
7 Nossebro IF
8 Trollhättan Syrianska
9 FC Corner
10 Mellby IK
11 Arentorp/Helås
12 Trässberg

Lämna en kommentar