ANNONS:
ANNONS:

Division 5 västra

Stora Mellby gör comeback i division 5 som enda lokala lag i västra serien.

Toppen: Trässberg var trea i fjol och har förstärkt ytterligare, och även Halvorstorp var med strax bakom fjolårets tätduo Sjuntorp och Vara. Tillsammans med Edet bildar de min tättrio, där jag håller Halvorstorp som störst favorit.

Botten: Svårt att utkristallisera rena bottenlag i den här serien. Emtunga är en nykomling som förstärkt rejält, och även Wargön känns på förhand som en pigg nykomling. Corner kvalade sig kvar i fjol och kan få svårt även i år, och det kan även gälla Levene/Skogslund. IFK Trollhättan kommer från fyran men sägs ha tappat flera tunga namn och ställer i år en tunn trupp på benen. Men som sagt, en mycket oviss nedre halva det här.

Med lokala ögon: Stora Mellby vann division 6 i fjol och har en likvärdig trupp i år. Pontus Ahlins 22 mål som försvann till Vårgårda är givetvis ett tungt tapp, så det krävs att flera andra kliver fram och producerar poäng. Men det finns en trygghet i spelet, så om bara tillräckligt många anpassar sig till den fränare miljön i femman bör det bli nytt kontrakt.

 1. Halvorstorp
 2. Edets FK
 3. Trässberg
 4. IFK Emtunga
 5. Wargöns IK
 6. Trollhättans IF
 7. Nossebro IF
 8. Trollhättans Syrianska
 9. Stora Mellby SK
 10. IFK Trollhättan
 11. Levene/Skogslund
 12. FC Corner

Lämna en kommentar