ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 5 VÄSTRA

Östadkulle och Säven/Hol. Det är vad som finns kvar av lokala lag i den västra femman sedan såväl Herrljunga som Stora Mellby och Sollebrunn försvunnit från 2014.

Tips 2015

Tror att den här serien är oerhört tuff och jämn. Bergdalen och Brämhult kommer båda från fyran, men är svårbedömda efter degraderingen. Vi sticker ut hakan lite och tippar ett annat Boråslag som seriesegrare. Kronäng, som vann Boråssexan i fjol, har förstärkt med bland annat tränarparet Rares Bota och Vedad Aganovic. Även Vårgårda- och Annelundsbekantingen Dino Palalija är klar för klubben, och vi tror absolut att Kronäng har möjlighet att slå sig in i toppen, även om mycket så klart måste fall på plats för att de ska gå hela vägen. Vidare känns Töllsjö som en förhållandevis stark nykomling, och detsamma gäller Nossebro som vann sexan i stor stil förra säsongen. Sparsör känns på pappret som det svagaste kortet, men vi tror även att Östadkulle och Säven/Hol i första hand får sikta in sig på att undvika de tre sista platserna. Noterbart är att Halvorstorp förstärkt med bland annat Bilgin Aliosman, som spelat i både Vårgårda IK och Holmalunds IF. Men vi tror ändå att Trollhättans BoIS, som satt en hög egen målsättning, blir bästa Trollhättelag.

1. Kronängs IF

2. Trollhättans BoIS

3. Främmestads IK

4. Brämhults IK

5. Sandared/Sjömarken

6. Halvorstorps IS

7. Nossebro IF

8. Säven/Hol
Kommentar: Truppen känns något mer homogen än förra året och får centrallinjen vara hel och frisk ska det här räcka till nytt kontrakt. Kan Mats Frank få fart på offensiven och få någon målskytt att blomma ut och leverera vore det pricken över i:et, för stabiliteten bakåt har de senaste åren funnits på plats i Säven/Hol. Pontus Hägg och/eller nye Kenan Aliu kan bli målskytten som skjuter kvar laget i femman.

9. Töllsjö IF

10. Östadkulle SK
Kommentar: Har varit en något strulig försäsong med lite tunt med folk på träningarna och ÖSK har även tvingats lämna w.o till en träningsmatch. Men det finns en hel del kvalité i laget när alla är tillgängliga, även om det återstår att se i vilken omfattning det äldre gardet kommer igång ytterligare en säsong. Det blir en utmaning för nye tränaren Klas Karlsson att klara sig utan kvalspel, och löser han det är det med beröm godkänt. Nyckelspelare framåt är utan tvekan Zerdest Saleh som med sin teknik, snabbhet och målkänsla blir oerhört viktig för ÖSK.

11. Bergdalens IF

12. Sparsör

Premiäromgången
17/4 Säven/Hol – Nossebro
17/4 Töllsjö – Halvorstorp
17/4 Trollhättans BoIS – Bergdalen
17/4 Kronäng – Brämhult
18/4 Östadkulle – Sparsör
18/4 Främmestads IK – Sandared/Sjömarken

Lämna en kommentar