ANNONS:
ANNONS:

Division 6 Alingsås

I dag riktar vi våra ögon mot division 6 Alingsås där flera lokala lag gör upp.

Toppen: Dardania var med länge och väl i höstas men snubblade i de sista matcherna. Nu tror jag det blir en ny framskjuten placering, tillsammans med Gånghester/Målsryd och Hemsjö som främsta utmanare. Hemsjö steppade upp ett steg i fjol och tar man ytterligare kliv tror jag man kan blanda sig i det här på allvar i år.

Botten: Norrmalm och Borgstena var bottenduo i fjol och jag är bekväm nog att tro på samma visa i år. Tomislav, Sandhult och Sjövik känns på förhand några poäng bättre.

Med lokala ögon: Frisco känns inte lika ”heta” i uppsnacket i år som de senaste säsongerna. Kanske kan nye tränaren Reine Hedén få snurr på det hela, men högre upp än fjolårets sjundeplats tror jag blir svårt att nå.

Hemsjö tappade lite på sluttampen i höstas och blev inte bättre än sexa till slut. Men känslan var ändå att HIF gjorde en kvalitetshöjning då, och nu tror jag man är redo för att ta nästa steg under tränaren Martin Gyllensten. Kanske en liten chansning med topp två, men magkänslan fick bestämma i det fallet.

Södra Härene har tappat nyttige Gustav Andersson till Säven/Hol och det äldre gardet är nu ännu ett år äldre. Visst finns det yngre och intressanta spelare, och jag tror att SHIF är ett lag för övre halvan. Men kanske inte ett lika givet topplag som under 2020.

 1. Gånghester/Målsryd
 2. Hemsjö
 3. Dardania
 4. Södra Härene
 5. Somali
 6. Sjövik
 7. Brämhult
 8. Frisco
 9. Sandhult
 10. Kroatiska Tomislav
 11. Borgstena
 12. Norrmalm

Lämna en kommentar