ANNONS:
ANNONS:

Division 6 Alingsås

Halva serien lokal – och visst tror vi på en lokal seriesegrare i Alingsåssexan.

Toppen: Kan inte se något lag som skulle kunna utmana City i toppen. Inget Borås AIK och inget Brämhult finns med, så i mina ögon bör Sparsör bli tvåa utan att för den saken skulle hota City särskilt mycket.

Botten: Långared och Sjövik är tillbaka efter uppehåll från seriespel och där tror jag att vi har våra två bottenlag.

Med lokala ögon: Citys många förstärkningar samtidigt som serien känns sämre än i fjol gör att jag tror att City vinner det här tämligen enkelt. Kanske till och med läge att gå obesegrat genom det hela?

Lite i brist på andra potentiella topplag tror jag att både Hemsjö och Hol/Säven kommer att vara med på övre halvan och hugga. Hemsjö är ju stabilt på plats 3-6 och Hol/Säven – som startar om i år – har ändå en hel del spelare som spelade femman så sent som 2021. Även Östadkulle som ramlade ur division 5 med dunder och brak bör vara med i samma skikt i tabellen, så pass stor är skillnaden mellan sexan och femman.

I fjol vann inte Spark en enda match. Men i år är truppen bredare och tränartrojkan mer erfaren, vilket kommer att leda till en klar förbättring. Inte övre halvan i mitt tips, men väl en klar klättring efter det tunga 2022. Däremot tror jag Långared får det tufft i botten. Laget är ungt och det saknas en del rutin från seniorspel, men ändå roligt att BoIS är tillbaka med ett seniorlag i seriespel.

 1. Alingsås City
 2. Sparsör
 3. Hemsjö
 4. Hol/Säven
 5. Östadkulle
 6. Sandhult
 7. Spark
 8. Borgstena
 9. Hedared
 10. Borås GIF
 11. Långared
 12. Sjövik

2 svar på ”Division 6 Alingsås”

 1. Som vanligt ett fint inlägg, kanske dags att inkludera Sjövik också! 🙂 Så finns det förhoppningsvis mer positivt att skriva om under säsongen.

  Söker dispens på 300 m felmarginal vid kommunskiftet!

  /Coach

  Svara
  • Hej!
   Roligt att ni vill vara med i gemenskapen. Det dyker upp ett par liknande frågor om året från närliggande klubbar och hittills har svaret varit nej. Vi får se vad vi kan hitta på framöver. // Jonas

   Svara

Lämna en kommentar