ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 6 HERRLJUNGA

Herrljungasexan är en intressant serie med inte mindre än sex lokala lag. Och vi tror att ett par av dem blandar sig i den absoluta toppen.

Tips 2015

Division 6 Herrljunga är den serie med flest lokala lag inblandade. Vi tror också att ett par av dem kommer att tillhöra toppen, tillsammans med Floby som kommer från femman. Kållandsö, som frivilligt tog steget ner i division 6, har tappat mycket spelare och i tror inte att det räcker till en topplacering. Vi tippar Frisco och Långared i botten tillsammans med Vedum och Västkurd, där de sistnämnda, likt Vårgårda IK FK,  är uppflyttat från reservserie. Det finns givetvis en risk för både över- och underskattning av de för trakten tämligen okända lagen, exempelvis Tomten och Kinnarp/Slutarp.

1. Sollebrunns AIK
Kommentar: Fredrik Bengtssons andra år som tränare den här sejouren och även truppen är tämligen intakt från fjolåret. Dessutom har de yngre spelarna fått växa ett år och nu i sexan kan flera av dem blomma ut på riktigt allvar. En av traktens bästa målvakter bäddar för en solid defensiv, och framåt finns det både teknik, speed och finess. Frågetecknet skulle kunna vara målskyttet, men där tror vi att Filip Johansson kan bli en positiv överraskning. Även Alexander Grann lär leverera de matcher han är med och spelar.

2. Vårgårda IK FK
Kommentar: Nykomling som både har förstärkt och breddat truppen. Lars-Petter Björk gör så klart stor skillnad på den här nivån, men faktum är att stora delar av centrallinjen har rutin från högre divisioner. Om truppen håller uppe träningsnärvaron bör det räcka till en placering i den absoluta toppen.

3. Floby IF

4. Södra Härene IF
Kommentar:
Har ett av seriens vassaste anfallspar i Fazel Omidi och Peter Andersson. Det finns också ett antal yngre förmågor som är viktiga med sitt driv i det annars mycket rutinerade gardet. SHIF kan slå alla lag i sina bästa stunder, men saknar kanske den viktiga jämnheten för att slå sig in på topp tre.

5. Stora Mellby SK
Kommentar: Någon har lämnat, någon har tillkommit. Men i stora drag är det samma trupp som i fjol ramlade ur femman med dunder och brak. Det finns en hel del kvalité i laget, det visade SMSK inte minst 2013 när de spelade hem division 6. Övre halvan känns rimligt, men svårt att sia om hur långt det räcker.

6.Kinnarp/Slutarps IF

7. Kållandsö GoIF

8. Tomtens IF

9. Långareds BoIS
Kommentar: Hade ett besvärligt fjolår och faktum är att truppen är något tunnare nu efter några spelartapp till högre divisioner. Nye tränaren Jan-Åke Karlsson får försöka få ihop det och framför allt få upp träningsnärvaron från 2014. Lyckas han med det kan poängskörden absolut räcka till mer än en niondedeplats, för det är aldrig lätt att komma till Ollevi och hämta tre poäng.

10.Vedums AIS

11. Frisco
Kommentar: Det som såg så bra ut försämrades något när Emil Sandberg och Adam Gelotte försvann till Herrljunga. Men Federico Santamans har lyckats bra i Frisco tidigare och får han med sig alla spelare åt samma håll tror vi att poängskörden blir bättre än i fjol. Men frågan är om det räcker till att undvika bottenträsket?

12. Västkurd FC

Premiäromgången
17/4 Kinnarp/Slutarp – Floby
17/4 Södra Härene – Sollebrunn
17/4 Vedum – Kållandsö
18/4 Tomten – Västkurd
18/4 Stora Mellby – Vårgårda
19/4 Långared – Frisco

Lämna en kommentar