ANNONS:
ANNONS:

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

I dag går vi igenom Trollhättesexan där vi även den här säsongen hittar Stora Mellby och Långared från våra trakter.

Långared har tappat Daniel Svensson som valde att göra en nysatsning i Holmalund efter ett år på Ollevi. Ett stort tapp givetvis men i övrigt kör de flesta på och målskytten Marcus Glännbro har levererat ett antal baljor på försäsongen. Spelande tränaren Patrik ”Kula” Karlsson hade också ett målmässigt bra 2017 och lyckas han upprepa det är inte offensiven så pjåkig. Långared har dock haft problem med jämnheten de sista åren och jag tror att den sätter stopp för en topp fem-placering även den här säsongen.

Stora Mellby har också gått minus i vinter med ett par spelartapp. Särskilt Anton Lenndes flytt till Alingsås IF gör skillnad för helheten, även om det finns några yngre som kan och bör ta nästa steg det här året. Tränare Jörgen Andersson jobbar hela tiden med att utveckla det egna spelet och kanske att det på kort sikt kan kosta några poäng även i år, men topp topp fem ska det bli. Möjligen ännu bättre om offensiven klaffar för längst bak har man förmodligen seriens bästa målvakt i Andreas Olsson Atterdal. Dock har bredden i truppen varit ett problem och man tvingades ställa in genrepet på grund av för få spelare. Det är aldrig ett gott tecken.

TOPPEN: Halvorstorp har förstärkt lite i vinter och blir nog att räkna med ännu mer den här säsongen. Även Lödöse/Nygård från femman kan vara ett topplag, men det blir ändå Wargön – som föll på målsnöret i fjol – som får mitt tips.

BOTTEN: Alvhem och TFF brukar prenumerera på bottenplaceringarna i den här serien. I år kommer även Åsaka till spel och Hjärtum har lidit av spelarbrist långt in på vårkanten. Där tror jag vi har bottenkvartetten.

 1. Wargön
 2. Halvorstorp
 3. Lödöse/Nygård
 4. Trollhättans IF
 5. Stora Mellby
 6. Långared
 7. Upphärad
 8. Trollhättans FF
 9. Hjärtum
 10. Åsaka
 11. Alvhem

Lämna en kommentar