ANNONS:
ANNONS:

Division 6 Trollhättan

Fyra av våra divison 6-lag vänder blickarna mot Trollhättehållet.

Toppen: Bosna nystartar efter flera år i dvala och sägs ha fått med sig ett antal kanonspelare från högre divisioner. Om det räcker till serieseger direkt eller om det inte finns uthållighet för en hel serie återstår att se, men på förhand håller jag Sollebrunn som favorit. Främmestad kommer från femman, men är nog inte moget för serieseger efter raset de senaste åren.

Botten: Upphärad startar igång igen efter uppehåll och blir därför min jumbo. Vedum har haft svårt de sista åren och bör också hamna där nere, medan Åsaka och EFFK känns ett strå vassare.

Med lokala ögon: Sollebrunn har en bred trupp som har förstärkts av några hemvändare och en klassmålvakt i Linus Krantz. Många poängtapp ska det inte behöva bli, men utmaningen blir att vara som bäst i de avgörande matcherna mot övriga topplag. Hyfsad utdelning där så blir det guldhattar på Nya Bjärkevi.

Södra Härene och Stora Mellby tror jag får slåss i skiktet strax bakom täten. Albin Andersson är ett stort tapp för SHIF, men truppen är ändå hyfsat bred och hyfsat jämn och det finns nog en liten revanschlust efter fjolåret då jag och många andra trodde på mer från Hära.

SMSK är som alltid svårtippat – men jag tror inte det finns jämnhet och bredd nog för att utmana om topp två. Däremot kan det tas skalper mot alla lag i den här serien.

Frisco tror jag kommer att hamna i ungefär samma del av tabellen som tidigare. Kanske skulle det kunna räcka till någon placering bättre än den sjundeplats som jag satt dem på, men det beror lite på hur pigga ben Reine Hedén och övriga åldermän har under året.

 1. Sollebrunn
 2. Bosna
 3. Främmestad
 4. Stora Mellby
 5. Södra Härene
 6. Trollhättans FF
 7. Frisco
 8. Elmer/Fåglum
 9. Åsaka
 10. Vedum
 11. Upphärad

Lämna en kommentar