ANNONS:
ANNONS:

DM-framgångar på flera håll

Den här måndagen summerar vi DM-grupperna. Men Bredsidan innehåller en hel del annat också.

Gruppfinalen mellan Herrljunga och Östadkulle var den lokala match som kanske kittlade mest på förhand. Och det blev också en jämn historia som slutade 3-3, vilket innebar att ÖSK höll undan och vann gruppen. Tufft för HSK att lämna DM med sju poäng på tre matcher, men så blev det den här gången.

…………

Övriga lag som gick vidare som gruppsegrare i DM på herrsidan var Stora Mellby, Vårgårda IK FK och Annelunds IF. Där har VIK FK imponerat mest med tre segrar mot tuffare motstånd än vad SMSK hade i sina tre vinster. Annelund vann inte tre raka, men sju pinnar räckte till avancemang.

Säven/Hols andraplats på fyra poäng och noll i målkvot räckte inte till att slå sig in bland de tvåorna som tar sig till utslagsmatcherna.

…………

De som lirat klart i DM utöver Herrljunga och Säven/Hol är Sollebrunn, Frisco och Södra Härene. SAIK avslutade snyggt med en femetta mot Trollhättans FF och kan nog gå stärkta ur det här DM-äventyret ändå.

…………

På damsidan imponerade Södra Härene och Hemsjö när de tog sig vidare med full pott. Östadkulles andraplats räckte inte till avancemang, medan Alingsås KIK:s dito tog laget vidare. Där väntar dock tufft motstånd då det fallit sig så att KIK ställs mot Alingsås FC i 16-delsfinalen. En bättre lottning gick givetvis inte att få med lokala ögon sett.

…………

Om vi går över till helgens träningsmatcher var VIK igång igen efter ett längre matchuppehåll. Jonsered stod för motståndet och det blev en stabil 3-1-seger för Tobias Edenviks gäng. Isac Spanedal gjorde mål på nytt, och underströk med det att han kan bli en offensiv nyckelspelare på Tånga under 2019.

…………

Alingsås FC lirade två matcher i helgen. Kopparberg/Göteborg F19 blev för svårt på lördagen och vann med 3-2, där AFC-målen gjordes av det mycket intressanta anfallsparet Lisa Johansson och Linnea Ström. Borde rimligen bli en del nätrassel om den duon lirar ihop med kontinuitet. På söndagen blev det återigen målrikt när mötet med Onsala slutade 3-3. Där presenterade sig nya Ina Österlind med två baljor för AFC.

…………

Gerdsken åkte till Göteborg och gjorde en slät figur mot Västra Frölunda. Hemmalaget vann med 5-1, vilket får ses som en rejäl plump i det annars fina gulsvarta protokollet.

…………

AIF tog däremot en fin skalp när man slog Niklas Anderssons Hestrafors. Oliver Östlind fortsätter att leverera grönvita mål och att han blir oerhört viktigt för att AIF ska plocka poäng i division 3 kan vi nog slå fast. Nye – och lite uppsnackade Robin Andersson från Skepplanda – byttes in och gjorde mål innan han linkade av skadad igen. En händelserik halvtimme för honom med andra ord.

…………

Holmalund tog ledningen borta mot Gunnilse men fick ändå stryk med 3-1 till slut. Ingen vidare insats av HIF, särskilt inte i slutet av matchen när hemmalaget avgjorde det hela.

…………

Mjörn vann mot EFFK med 2-1. Ett resultat som jag tror säger två saker. Mjörn är lika bra som många tror i Alingsåssexan och EFFK är mycket bättre än vad många tror i Trollhättesexan.

…………

För er som vill se slutställningen i alla lokala DM-grupper ska kika på den här sidan. När nu slutspelet börjar kliver även våra högst placerade lag in i turneringen.

Så här ser förresten första slutspelsomgången ut för våra lokala gäng.

HERR
Holmalunds IF – Bollebygd/Olsfors
Alingsås IF – Skara FC
Gällstad – Vårgårda IK
Annelunds IF – Vänersborgs IF

Gerdskens BK – Töllsjö
Vårgårda IK FK – Ulricehamns IFK
Stora Mellby SK – Vänersborgs FK

Östadkulle – Trollhättans FK

DAM
Alingsås KIK – Alingsås FC
Ulvåker – IK Frisco 
Södra Härene – Gauthiod
Hemsjö – Sjömarken

…………

I veckan som gick lanserade vi årets upplaga av Måltjuven. Läs mer här, och var gärna med att tävla. Kostar inget att delta och du har chansen att vinna ett fint pris.

…………

Förra veckan spelade vi även in årets första avsnitt av Tifosipodden. Mikael och Fredric Prodér gästar mig och Olsson i studion, och om ni har missat att lyssna på det är det här du ska klicka.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar