ANNONS:
ANNONS:

DM-grupperna till ända

Så var ännu en helg avklarad. Här kommer mina reflektioner om både DM och träningsmatcher.

Nu är DM-grupperna färdigspelade och vi kan konstatera att vi fick några lokala gäng som avancerade till slutspel. Vårgårda IK FK, Herrljunga SK, Säven/Hol och HIF Akademi vann sina grupper i stor stil och på damsidan räcker Friscos andraplats till vidare spel.

På herrsidan slutade Sollebrunn och Annelund på en andraplats, men där räckte endast Annelunds sex pinnar och övertygande målskillnad till avancemang.

Det gör att vi har följande 32-delsfinaler på herrsidan.

Säven/Hol – Vänersborgs IF
Borås AIK – Gerdskens BK
Rydboholm – Holmalund
Annelund – Norrby
Herrljunga  – Vårgårda IK
Vårgårda IK FK – Ulricehamns IFK
Fristad – Alingsås IF

Och det här är 16-delsfinaler på damsidan.

Fristad/Borgstena/Sparsör – Frisco
Vartofta – HIF Akademi
Skultorp – Holmalunds IF

……………………..

Herrljunga hade den mest intensiva helgen. Match fredag och söndag, och efter fyra poäng är nu avancemanget säkrat.

……………………..

SMSK och Wargön var på förhand en fingervisning inför Trollhättesexan. Där blev det – något överraskande i mina ögon – pisk för SMSK med hela 4-1.

……………………..

Frisco hade ingen bra DM-helg. Damerna föll med 0-1 mot Skoftebyn och herrarna föll med 0-13 mot Edet.

……………………..

Obekräftade uppgifter för gällande att Östadkulles Rickard Meius skadade knäet i helgens 2-2-match mot Halvorstorp. Tråkigt i så fall.

……………………..

Annelund fortsätter att ösa in mål. Den här gången 7-1 mot Trässberg. Men håller defensiven för att ta hem femman?

……………………..

Nu har de flesta lagen kommit igång med matchandet. Långared och Spark på herrsidan samt Östadkulle, Södra Härene, Hemsjö och SAIK/SMSK på damsidan gjorde alla sina första 90-minutare i helgen. Från de säsongspremiärerna kan man konstatera att Lisa Molin och Christoffer Krabbe gjorde som vanligt (mål), medan Johan Ahlqvist inte gjorde som vanligt (mål).

……………………..

Vårgårda IK körde över Falköping med hela 5-1. Ett resultat som understryker att VIK kommer klara sig fint i division 2. Och hur i herrans namn ska Strind/Häggström kunna välja två anfallare när truppens samtliga strikers levererar match efter match. I lördags gjorde Aronsson och Rexhepi två var och Hacker ett. Mohamed Abdulraham utgick dessvärre skadad.

……………………..

Jag undrar om Gerdskens 0-1 hemma mot Trollhättans BoIS var ett tecken på att min farhåga om vem som i år ska näta för gulsvart kan besannas? Än så länge ser jag ingen i truppen som är en pålitlig målskytt i trean, men det finns ju några veckor på sig att hitta en eller ett par sådana.

……………………..

Helgens spelare i DM kan mycket väl ha varit Sandareds/Sjömarken Robin Arvhage. Han gjorde tio mål när det blev seger mot Borgstena med 22-1. Borgstena hade för övrigt tio män och två kvinnor med i laguppställningen.

……………………..

Södra Härenes var på väg mot förlust mot Örslösa/Söne. Men Fazel Omidi slog till två gånger i slutminuterna när 0-2 blev till 2-2.

……………………..

För Säven/Hol räckte två raka segrar efter den inledande förlusten mot Arentorp/Helås. En förlust som Mats Frank och hans mannar för övrigt hade olika åsikter om.
– Gubbarna tyckte Arentorp/Helås var bra men jag sa att de var dåliga och att det var vi som var värdelösa i den matchen. Nu ser man att det var jag som hade rätt, sa Frank med ett skratt.

……………………..

Noll minuter fotboll blev det för mig i helgen. Ibland har man helt enkelt fullt upp med annat. Men i dag är det måndag vilket betyder ny vecka med nya möjligheter.

……………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”DM-grupperna till ända”

Lämna en kommentar