ANNONS:
ANNONS:

”Dryckesautomaterna var värre för dem”

Lasse Samuelsson är i dag tillbaka med en ny text. Den här gången blandar han minnen från Gothia Cup med AIF: kamp om en division 3-plats.

Senast jag skrev en gästkrönika var under veckan vi i Alingsås IF arrangerade Gothia Cup. Jag skrev utan dator på natten efter Dag 1 och krönikan blev ganska kort. Vill därför börja med att återknyta till sommarens stor fotbollshändelse i Alingsås.

Det var väldigt jobbigt att vara arrangör, det var arbetsdagar på 12-15 timmar per dag, men det var fantastiskt kul att arbeta med detta. Man fick minnen för livet med alla ungdomar och ledare man träffade på och utan undantag vräktes det beröm över Alingsås som stad och oss som arrangör. Det var jättekul att höra och jag vill passa på att tacka alla de som var med och hjälpte oss
i AIF med detta. Hoppas Ni kan vara med oss nästa år också!!

Det som gjorde störst intryck på mig var utan tvekan Kusasa Stars från Franschhoek cirka 7 mil från Kapstaden i Sydafrika. Det var ett lag bestående av föräldralösa barn i ett projekt som drevs av engelsmän, sydafrikaner samt svenskar. Man har startat en skola för ett antal barn och de som skötte sina studier bäst fick åka på denna bonusresa. Att se dessa barn äta på Nolhagaskolan dag 1 var fantastiskt. De hade provat att äta med kniv och gaffel i någon vecka och det gick ganska hyfsat för killarna. Att få ut mjölk och vatten från dryckesautomaterna var värre för dem. Undertecknad fick hålla kurs för dem, de hade aldrig varit i närheten av något sådant. Det är svårt för oss att förstå, det är mycket som är självklart för oss som är rena mysteriet för någon annan. Men att de här killarna inte var bortskämda med mat var inte svårt att se.

Minst lika kul var det att se alla alingsåsare som skänkte så mycket kläder och fotbollsprylar till barnen. De hade 4 väskor på 15 killar med sig hit, men de fick ett släp med sig hem med väskor
fulla med prylar som alingsåsarna skänkte bort.

Om man går över till den lokala fotbollen har vi 6-7 veckor kvar på säsongen och det är nu det skall avgöras. Mitt lag Alingsås IF hade i helgen chans att rycka loss i tabellen men det blev inget med det. En seger hade gjort att vi varit 5 poäng före tvåan och 10-talet poäng före trean i serien. Trots ett klart spelövertag för AIF, vann Kinna matchen med 2-0.

Ny match på fredag igen mot bottenlaget Södra Ving där vi dock tappade poäng i våras. Vi måste vinna matchen för att hålla motståndarna bakom oss och det tror och hoppas jag vi klarar.

Sedan spelar vi hemma igen lördag 1 september kl 12.00 mot Fristad. Det blir första gången i historien ett dubbelarrangemang på Mjörnvallen då Alingsås FC spelar efter vår match mot Gauthiod. Vi inviger vårt tillbygge nere på Mjörnvallen, därav dubbelarrangemanget. Så snälla Alingsåsare kom gärna ner och titta på matcherna och njut av omgivningarna på Mjörnvallen, en av västsveriges vackraste idrottsarenor. Det har jag alltid tyckt att Mjörnvallen varit och efter Gothia Cup fick vi höra det från hundratals spelare, ledare samt publik.

Nästa gång vi hörs är nästan serierna färdigspelade och då hoppas jag att vi i AIF är klara för division 3 och att vi kan mäta krafterna med våra duktiga grannar Gerdskens BK och Holmalunds IF 2019.

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar