ANNONS:
ANNONS:

Dubbelderby i trean

Även den här helgen spelas det flera heta matcher.

Vårgårda IK – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: HIF föll igenom sista minuterna senast medan VIK kommer från en stabil 2-0-seger. I fjol avgjorde HIF sent på Tånga och vann med 3-2, men här tror jag inte på lika mycket mål. Magkänslan säger att hemmalaget är knapp favorit, men matchen känns snudd på vidöppen.
Tips: 2-1.

Gerdskens BK – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Tre raka AIF-segrar mot endast en GBK-pinne, det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja, nog är AIF skyhög favorit här och det blir en speciell match för exgerdskarna Fronken Johansson och Filip Larsson. Men det här vinner Grönvitt.
Tips: 1-4.

Alingsås FC – IK Uppsala 
Serie: Elitettan.
Kommentar: Två obesegrade lag med få insläppta mål drabbar samman i detta tidiga toppmöte. Det kan bädda för en tillknäppt matchbild där en tidig gräsplan på Mjörnvallen möjligen försvårar det konstruktiva spelet. Tror på kryss eller uddamålsseger åt något håll.
Tips: 1-1.

Alingsås KIK – Öckerö
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Efter segern senast kan Alingsås KIK komma in i tabellen på allvar om man tar en ny trea här. Öckerö känns som ett överkomligt motstånd så jag tror på nytt blåvitt jubel.
Tips: 3-1.

Örebro SK FK – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Hur länge ska Moa Johanssons nolla stå sig? Nu är det Örebro som ska försöka bli första lag att besegra Frisco och frågan är om Daniel Anderssons gäng återigen har energi och noggrannhet nog att hålla tätt. Jag väljer att vara optimist och tro på ny seger då Örebro endast mäktat med två mål framåt på de inledande tre matcherna.
Tips: 0-1.

Sjuntorp – Östadkulle
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Två lag utan seger möts, och efter två raka förluster skulle ÖSK självklart må bra av poäng här. Men Sjuntorp ramlade ur fyran i höstas och jag tror att de har en större tyngd än Östadkulle och vinner här.
Tips: 3-1.

Främmestad – Mjörn
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: Mjörn gjorde en plattmatch senast och bör vara revenanschsuget här. Samtidigt har Främmestad börjat ganska stabilt efter två tunga säsonger med degraderingar från division 3 till 5. Jag tror Ahmad Al-Nis nätar för tredje matchen i rad och skjuter segern med hem till Västra Bodarna.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar