ANNONS:
ANNONS:

Dubbla femmor med heta spelare

I dag gör Förstafemman säsongsdebut. Det firar vi med att presentera en femma med herrspelare och en annan med damspelare. Allt för att få plats med alla formstarka lirare från den första månaden med seriespel.

DAM

MÅLVAKT
Moa Edrud, Holmalund.
Kommentar: Fyra insläppta på fem matcher är klart godkänt och det är snarare det offensiva gardet som hackat lite på sistone i Holmalund. Haft en hektisk vår med både Elitettan och Blågult, och frågan är hur länge hon blir kvar i Alingsåsfotbollen.

FÖRSVARARE
Elsa Blomgren, HIF Akademi.
Kommentar: Har enligt rapporterna varit mycket bra som mittback, både i division 2 med HIF Akademi och med F19. Här har Holmalund kanske ett namn som ganska snart knackar på dörren till de större sammanhangen?

MITTFÄLTARE
Maja Hansson, Frisco.
Kommentar: Med sin snabbhet, vilja och teknik är hon alltid jobbig att möta för motståndet. Nu har hon inlett 2017 på bästa tänkbara sätt med många poänggivande mål för sitt Frisco. Känns som hon tagit nästa kliv nu, även om hon var bra redan i fjol.

FORWARD
Julia Gustavsson, Östadkulle SK.
Kommentar: ÖSK går som tåget i fyran och Julia Gustavsson har stor del i det. Åtta mål har kommit från hennes fötter, varav fyra i senaste storsegern mot Södra Härene.

TRÄNARE
Malin Carlsson, Alingsås KIK.
Kommentar:
 Utan att känna Malin Carlsson har jag fått uppfattningen att hon har en väldigt sund inställning till sin fotboll. Känns som hon skapar en bra miljö för KIK:s unga tjejer och hittills har också poängen trillat in för Alingsåslaget.

 

HERR

MÅLVAKT
Erik Andersson, Gerdskens BK.
Kommentar: Har inlett säsongen strålande och varit en starkt bidragande orsak till GBK:s poängplockande. Enda plumpen är 1-7 mot Råslätt, men då hade Andersson inte direkt mycket hjälp av sina lagkamrater.

FÖRSVARARE
Mattias Martinsson, Vårgårda IK.
Kommentar: Skrällen i premiärelvan har fått förnyat förtroende match efter match. Och som han tagit vara på chansen, den unge mittbacken som får lovord efter var och varannan match.

MITTFÄLTARE
Oliver Östlind, Alingsås IF.
Kommentar: Förvärvet från Holmalund har fått en pangstart i sin nya klubb. Med sin snabbhet kompletterar han övriga offensiva herrar i AIF på ett bra sätt och Östlind har också levererat när chanserna dykt upp.

FORWARD
Anton Stenseke, Holmalunds IF.
Kommentar: Tre mål och ett i övrigt bra spel har Stenseke svarat för hittills. Hans första halvlek i derbyt var det som slutligen fick mig att välja med honom i Förstafemmans tuffa forwardskonkurrens.

TRÄNARE
Klas Karlsson, Östadkulle.
Kommentar:
ÖSK har full pott och toppar Varasexan. Känns som Karlsson byggt upp en bättre stabilitet i år, och det ska bli intressant att följa fortsättningen. Nästa vecka möter man exempelvis Spark i ett stekhet toppmöte och derby.

Lämna en kommentar