ANNONS:
ANNONS:

Edgren in – och Holm tar över Akademin

Jenny Holm blir ny tränare för HIF Akademi. Den vice sportchefen blir huvudtränare för klubbens kommande generation.
– Vi ska ha in ett namn ytterligare runt Akademin, men det här känns jätteroligt, säger Jenny Holm.

Jenny Holm la upp sina egna skor på hyllan så sent som höstas. Istället tog hon plats som vice sportchef, men nu utökas den rollen så att hon även blir ansvarig tränare för klubbens Akademilag.

– Tränare är något jag drömmer om och har tänkt att satsa på i framtiden, så jag hintade redan för ett tag sedan att det kanske kunde vara en lösning att jag jobbar med Akademin. Sen har vi även träffat några andra tilltänkta tränare men vi tycker helt enkelt inte att de har hållit måttet. Vi gör ändå en Elitsatsning, och det gäller även Akademilaget, säger Jenny Holm, som också berättar att en till tränare ska rekryteras.

– Beroende på vilken person det blir får vi se vem som får huvudansvaret eller om vi kan ha delat ledarskap. Men nu till en början blir jag huvudansvarig.

Holm berättar vidare att organisationen i damverksamheten har ett delvis nytt utseende den här säsongen. Under A-laget har F19 en egen trupp, och sedan kommer Akademin och för de ännu yngre, 15-16 år, finns ett U-lag.

– Det gör att vi får fyra bra steg från U-laget upp till A-laget. Men det kommer kanske ta ett tag innan den nya organisationen sätter sig till hundra procent, säger Jenny.

Turbulensen kring Mikael Prodér kostade ett par spelaravhopp eftersom förre tränaren var väldigt populär. Men nu ser Jenny Holm framåt, och berättar om en tuff målsättning för division 2-nykomlingen.

– Vi har som mål att vara i division 1 med Akademin inom två år.

Från Holmalunds A-trupp finns följande att rapportera. Amalia Arvidsson har förlängt med två nya år och dessutom är Felicia Edgren klar som ett första nyförvärv.

– En ytterback som närmast kommer från Skoghall. Men hon har även spelat i QBIK och Mallbacken tidigare, säger Jenny Holm.

Premiärspelar borta mot Böljan
Nu är också spelschemat klart för Elitettan. För Holmalunds del är det premiär den 13 april borta mot IF Böljan. Hemmapremiären sker tio dagar senare när Östersund gästar Alingsås. På nationaldagen den 6 juni vankas det match borta mot anrika Umeå IK medan säsongen avslutas med match i Stockholm mot AIK den 12 november.

Här hittar du mer information om spelschema och motståndare i Elitettan.

Lämna en kommentar