ANNONS:
ANNONS:

Elitettan

Landets näst högsta serie. Det är vad som väntar Alingsås FC det kommande året.

Toppen: Hammarby ser ut att ha ett starkt lag i år och var ju trea i fjol bakom duon som tog sig upp till allsvenskan. Västgötahjärtat klappar ju för LFK, men jag tror att de får finna sig i att ha ytterligare något Stockholmslag framför sig i toppen.

Botten: Det vimlar av nykomlingar i den här serien efter vinterns turbulens. Älvsjö och Sandviken känns svagast av dessa och får göra upp om jumboplatsen i mitt tips. Strax ovanför gäller det för AFC  att hålla ett par lag till bakom sig, och jag tror att Sunnanå och Bollstanäs samt Mallbacken som hängde på gärdsgården i fjol får det tufft.

Med lokala ögon: Kanske ett tacksamt år att ta klivet upp när det är många andra nykomlingar i serien. Det kan tunna ut steget något, även om kvalitén på den övre halvan inte påverkas av det. Över mitten tror jag heller inte att AFC är bra nog för att hamna redan detta debutår i Elitettan, men jag både hoppas och tror att den uttalade elitsatsningen håller för nytt kontrakt. Kanske kan man även klara sig bättre än Jitex och vara med och utmana om sjundeplatsen, men jag sätter AFC på en nionde plats. Utmaningen sitter i att de nya tränarparet måste få den till stora delar nya spelartruppen att växa ihop till en enhet, samtidigt som det krävs att några spelare växlar upp rent individuellt. Namn som Lisa Johansson och Ina Österlind måste leverera poäng även här, samtidigt som lokala härförare som Rebecka Sultan och Moa Jarl fortfarande är hjärtat i maskineriet. Sen ska helst något eller ett par nyförvärv växa ut till en fullträff också, och faller de flesta av de här bitarna på plats ska det bli spel i Elitettan även 2021.

 1. Hammarby
 2. AIK
 3. Lidköpings FK
 4. Brommapojkarna
 5. Kvarnsveden
 6. Morön
 7. IFK Kalmar
 8. Jitex
 9. Alingsås FC
 10. Mallbacken
 11. Bollstanäs
 12. Sunnanå
 13. Sandviken
 14. Älvsjö AIK

Lämna en kommentar