ANNONS:
ANNONS:

Elitettan

I dag tippar vi Alingsås IF:s chanser i Elitettan.

Toppen: AIK och Umeå ramlade ur allsvenskan i fjol och jag tror att det är där vi hittar topp två i årets Elitetta. Eskilstuna blev tvångsdegraderat och är svårberäknat, men kan nog bli både fågel eller mittemellan. Jag tror att Häcken blir bästa nykomling med en stark organisation i ryggen, medan Lidköpings FK blir bästa Västgötalag på en fjärdeplats.

Botten: Bromölla gjorde det bra som nykomling i fjol men klarar de det tuffa andra året? Trelleborg och Rössö är nykomlingar, liksom Bollstanäs. De sistnämnda var obesegrat genom hela division 1 i fjol och jag ger dem störst chans av de tre att fixa kontraktet här.

Med lokala ögon: Alingsås IF har ny tränare i Joakim Carlsson och en till stora delar ny trupp att forma. Fjolårets fjärdeplats var historiskt bra, och frågan är om AIF har det som kärvs för att upprepa den bedriften. Med Lisa Johansson, Stina Jensen och Rebecca Cameras borta måste man sätta ett frågetecken för offensiven, och försäsongen har också givit fler frågetecken än utropstecken. Genrepet mot Lidköpings FK var dock ett fall framåt som förhoppningsvis skapar både energi och självförtroende. Kan Ina Österlind bli lagets stora målskytt igen efter sina skadeproblem? Eller blir nya Parva Zarassi den som leder lagets poängproduktion?

När jag kokar ner tankarna och resonemanget till en placering hamnar AIF på en sjätte plats i mitt tips. Övre halvan tror jag ska ses som ganska godkänt med ny tränare och en del nya spelare.

 1. AIK
 2. Umeå IK
 3. Eskilstuna
 4. Lidköpings FK
 5. BK Häcken
 6. Alingsås IF
 7. Mallbacken
 8. Jitex
 9. Gamla Upsala SK
 10. Bollstanäs
 11. Sundsvall DFF
 12. Bromölla
 13. Rössö
 14. Trelleborg

Lämna en kommentar