ANNONS:
ANNONS:

Ellen vill trappa upp sitt eget spel

Hon kom som ett meriterat nyförvärv, Ellen Karlsson. Hittills har 22-åringen också motsvarat förväntningarna och varit navet på Holmalunds centrala mittfält.
– Men jag vill vara ännu bättre än så här, säger Örebrotjejen.

Ellen Karlsson har spelat ett antal allsvenska matcher för KIF Örebro innan hon hämtades till Holmalund i vintras. Hon har även hunnit med colleagefotboll i USA och spel med Jitex och Rynninge. Tränare Christer Stolt var nöjd med värvningen när den gjordes, och i de inledande sju seriematcherna har Karlsson levt upp till förväntningarna, även om huvudpersonen själv vill mera.

– Vissa matcher är jag nöjd med men totalt sett vill jag vara bättre än vad jag har varit, säger Ellen, som annars har kommit in bra i Holmalund.

– Ett härligt gäng så det gick snabbt att lära känna alla. I mars flyttade jag hit med pojkvännen också och jag har ett jobb på en förskola. Så vi trivs väldigt bra i Alingsås.

Holmalund har pendlat mycket i prestation första delen av Elitettan. På sju matcher har det blivit tre vinster, två kryss och två förluster, och just jämnheten har varit ett problem tycker Ellen Karlsson.

– Det har varit väldigt mycket upp och ner. Det tycker jag i och för sig gäller för hela Elitettan, där alla kan ta poäng av alla. Vi har visat att vi kan störa alla lag men vi kan också förlora mot bottenlagen och jag tror att vi till slut blir ett mittenlag. Vi har lite för tunn trupp för att kunna utmana där uppe, det ser man redan nu efter sju omgångar när vi haft startspelare borta.

Ellen menar vidare att starten på matcherna ofta är avgörande, och där kan HIF höja upp sig.

– Vi har många tekniskt duktiga spelare och vill ju försöka rulla mycket boll. Men är vi inte med från början av matcherna kan man hamna i problem och då är det lätt att bli stressade och tappa passningsspelet. Ofta har man mer tid än man tror och är man med från början och hittar in i matcherna på rätt sätt blir det mycket lättare. Att våga vara bekväm med bollen har så klart en del med erfarenhet att göra också, så det kan bli bättre under säsongens gång.

Ellen Karlsson har startat samtliga seriematcher för Holmalund, och hon håller till på det centrala mittfältet. Hon skickar dock en liten passning till Christer Stolt, då hon är tydlig med att hon hellre spelar ensam sittande mittfältare än delar på uppgiften med Rebecca Cameras, som ofta varit fallet hittills.

– Vi är ganska lika som spelare och egentligen trivs jag bäst när jag får spela ensam i den defensiva rollen. Då kan jag fokusera på det fullt ut så kan de som är bättre i det offensiva spelet ta hand om det. Nu hamnar jag och Rebecca nästan på varandra ibland känns det som.

Efter förlusten mot Västerås i lördags förbereder sig nu Holmlaund för nästa uppgift. Det är forna storlaget Umeå IK som tar emot alingsåsarna på nationaldagen.

– Blir en rolig resa. Det gäller att förbereda sig både mentalt och spelmässigt nu i veckan så vi är redo när vi kommer dit, avslutar Ellen Karlsson.

Lämna en kommentar