ANNONS:
ANNONS:

En bra lokal fotbollshelg

Dags att plocka fram Bredsidan igen. Ett inlägg där jag under lite mer personliga former skriver om den lokala fotbollen.

Bredsidan

Det har varit en resultatmässigt väldigt bra helg för många lokala klubbar. Framför allt de högst placerade lagen både presterade bra och fick betalt för det i form av poäng.

Vårgårda IK har inte förlorat sedan premiären mot Götene och har uppträtt oerhört stabilt på sistone. Matchen mot Gunnilse var en fullträff och segern var enligt rapporter från olika håll helt rättvis. Matchen var också ett bevis på att VIK inte bara kan försvara sig till poäng mot topplag – som mot Falköping och Sävedalen – utan också kan vara konstruktivt och spela sig till fullpoängare. Förlusten var Gunnilses första poängtapp och nu tror jag att VIK har alla möjligheter att haka sig fast på topp tre säsongen ut.

…………………..

Holmalunds båda representationslag hade också en bra helg. Damerna körde över Sil med 4-0 och det var så klart en perfekt start på epoken efter Michael Rosén. Två nya mål av Sofia Andersson tror jag också var bra, hennes kompetens och rutin blir viktig framöver i jakten på serieseger. För mot serieseger tror jag att HIF fortsätter att sikta. Säga vad man vill om Mikael Prodér, men en vinnare är han alla dagar i veckan. Så att han skulle nöja sig med att bli tvåa tror jag inte finns på kartan.

De röda herrarna tog tre oerhört viktiga poäng borta mot Vara SK. Fredagens drabbning var ett lysande exempel på en så kallad sexpoängsmatch, och nu fick HIF lite distans till strecken igen. Dejvid Hasan visade än en gång att målsinnet finns där, och han har nu gjort sex mål i seriespelet. Ett mycket bra facit, för att han ska hålla samma snitt som i fyran i fjol är att begära för mycket. Han har redan nu visat att han kan sätta dit bollarna även på den här nivån, vilket var viktigt både för honom och för Holmalund.

…………………..

Gerdskens BK. Vad ska man säga om Gerdskens BK? Det känns som man kan använda samma referat vecka efter vecka, det är bara att ända datum, motstånd och lägga till en match i segerraden. Den här gången bytte vi ut sjunde mot åttonde, och det finns så klart ingenting som kan stoppa GBK i år. Läget som laget har skaffat sig går givetvis att sjabbla bort, men det är ingenting som Gerdsken kommer att göra. Truppen är för bred, laget är för bra och självförtroendet är för starkt för att det här ska kunna gå snett. Visst, en och annan tappad poäng kanske vi får skriva om, men större fadäser än så tror jag inte det blir av den gulsvarta maskinen.

…………………..

Adam Kjellson byter klubb. Bra för Vårgårda IK FK. Kul för Adam. Jobbigt för jagande lag i Herrljungasexan. Och ett bevis för att organisationen med A-lag och farmarklubb fungerar.

…………………..

Jag var på bröllop i lördags och har utöver min egen match inte sett någon lokal fajt i helgen. Det kändes tomt på något sätt.

…………………..

I torsdags togs den tredje Förstafemman ut. Både på sociala medier och i andra sammanhang var det mer snack kring uttagningen den här gången. Kul tycker vi.

…………………..

Vi mötte Långared i fredags. Det betyder att jag knappt kunde gå i lördags. Vet inte vad det är med just Långared, men jag tror aldrig jag lämnat planen efter ett möte med dem utan att ha ont precis överallt.

…………………..

Fick förresten fram mina gamla Uhlsport skruvdobb i fredags. Konstaterade då att skorna har samma årsmodell som två av mina medspelare i SMSK.

…………………..

Säven/Hol och Östadkulle åkte på var sin ny förlust i femman i helgen. På fredags möts de båda på Hols IP. Viktig match är ingen överdrift.

…………………..

Alingsås IF har repat sig fint efter storförlusten i seriepremiären. Nu finns en trygghet och stabilitet i laget, och Per Krantz mannar ligger trea i tabellen. Precis som på senare år betyder det en kvalplats mot division 3. Den 12 juni möts GBK och AIF. Spännande.

…………………..

Friscos segersvit är bruten. Alingsås KIK gjorde fyra mål på laget som innan fredagens match endast släppt in ett enda. Starkt gjort av Alingsåslaget.

…………………..

Helgens Hetaste bjöd på bedrövlig fredagstippning där det mesta gick snett. Lördagens fullträff på GBK och halvträff på Holmalund räddade dock anseendet något.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

3 svar på ”En bra lokal fotbollshelg”

  1. Adam Kjellson byter inte klubb, han byter lag inom föreningen. Egentligen inte märkvärdigare än att några A-lagsspelare i en annan klubb med annan organisation spelar i U-laget. Men vi är väldigt glada att vi har denna möjlighet och att Adam och alla andra spelar för något av våra lag inom Vårgårda IK.
    Tack för en väldigt bra bevakning av vår lokalfotboll!

    Svara

Lämna en kommentar