ANNONS:
ANNONS:

En bredsida om lite av varje

Vi drar igång den här veckan med en klassisk bredsida där vi blandar hej vilt mellan ämnena.

Albinot Rexhepi är förlorad för vår lokala fotboll. Det ska bli kul att se vad han kan uträtta i division 1, samtidigt som hans kraft och styrka så klart kommer att saknas i Vårgårda IK. Nu behöver nog Peo Häggström och kompani jobba in någon ny offensiv kraft om målet om topp fem ska bli verklighet. Visserligen ska Mommo Abdulrahman vara väldigt nära en kontraktsförlängning, men med hans skadehistorik är det vanskligt att räkna med att han ska spela 26 matcher från start. Men skulle han få vara skadefri så håller jag – av det jag sett av de båda – honom som ett strå vassare än Albinot Rexhepi.

………………..

Friscos damer har rustat med ett knippe nya spelare. Behövs nog en större bredd nu när det handlar om division 1, även om också någon etablerat klasspelare skulle sitta fint. Nu kan jag vara fördomsfull, men min bild av Frisco är att det inte läggs några större pengar på enstaka spelare utifrån utan där jobbar man hängivet på med de hängivna spelare som finns i närområdet. En fin strategi, och det vore onekligen roligt om det räckte till förnyat kontrakt i division 1.

………………..

I samma serie väntar ett heltaggat och framgångstörstande Alingsås FC. Mikael Prodér tycks ha tuggat igång på sitt karaktäristiska vis där han med humor och ett jäkla engagemang driver spelarna att pressa sig varje träningspass. Blir intressant att följa även det laget.

………………..

I 0322-trean laddar våra tre herrlag inför det som komma skall. Om det blir något med Anton Stensekes comeback tycker jag inte att Holmalund gjort en sådan torftig silly season som jag och några andra till en början gjorde gällande. Det ska nog gå att få ihop en skaplig elva även på Brogårdsvallen, även om GBK kanske har den bästa bredden och AIF den bästa spetsen om Klingberg lirar och de övriga grönvita toppspelarna levererar. Spännande blir det, det känns ganska givet.

………………..

Förresten så lirade Fredrik Gustafsson i Sparbanken cup. Mittbacken som slutade för att bli assisterande tränare ni vet. Kanske finns det några fler glidtacklingar kvar i den kroppen, trots allt?

………………..

Alingsås KIK har rott tre nya spelare i land. Även om det ännu inte kommunicerats särskilt tydligt om vem som blir tränare i klubben tror jag det finns goda möjligheter för KIK att på allvar vara med och slåss om seriesegern i trean under 2019.

………………..

På tal om damtrean snackas det om att SAIK/SMSK har tunt med spelare och att det är oklart med hur det blir den kommande säsongen. Det får vi säkert lov att återkomma till längre fram.

………………..

Efter några riktiga fotbollsträningar kan jag nu slå fast att mitt skadade korsband är återhämtat. Visst kan jag skada det igen, men då krävs sannolikt en sådan kraft i fel riktning att jag hade skadat det alldeles oavsett den tidigare smällen. Däremot kommer det ju alltid lite andra krämper när man drar igång med fotboll efter ett längre uppehåll så just nu kämpar jag med att vänja kroppen vid den gröna mattans schack igen. Den här veckan med så lite risktagande som möjligt då det bär av på skidsemester på söndag.

………………..

Psykisk ohälsa är något som man hör mer och mer om, och som också kommer närmare och närmare sin egen verklighet. Det kan gälla antingen ur ett idrottsligt perspektiv eller ur något helt annat.  Nyligen fick jag en notis på Twitter om en föreläsning om just psykisk ohälsa som sker i Alingsås i februari månad. Kan vara ett bra tillfälle att lyssna för den som vill veta mer om det hela.

………………..

Gästskribenterna är igång och har levererat storskaligt hittills. På onsdag är det Peo Häggström som gör debut, och sen rullar det på vecka efter vecka. Fina grejer det.

………………..

Förresten har jag lagt upp en ny tabellsida inför 2019. Ni hittar den under RESULTAT i menyn eller genom att klicka här. Den är bra redan nu, men den blir ännu bättre när alla serier är helt spikade så vi får aktuella tabeller att följa under hela den kommande säsongen.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar