ANNONS:
ANNONS:

”En dag utan G-vallen är en dålig dag”

Niklas Andersson gör i dag debut som gästskribent här på sajten. Han gör det med en komprimerad story om sig själv och berättelsen om det hårdaste skottet som avlossats på Gerdskenvallen.

Gästskribent alltså!
Har fått frågan en gång tidigare för många år sedan men tackade nej den gången då jag inte kände mig bekväm med uppdraget. Denna gången ville tränarguruns son och powerforwarden Mökander ha in en spelare från Gerdskens seniortrupp och jag tog gladeligen åt mig uppdraget att sondera terrängen i min trupp för att vaska fram en kandidat till gästskribent på lokalfotboll.se/0322, som har blivit en härlig fläkt i Alingsås med omnejd.

Gick ju sådär… Det visade sig att dagens ungdomar är än mer livrädda än sin coach för att anta utmaningar utanför comfort zone. Tur att dom är bra på annat.

Att meddela Mökander att jag inte fått tag på någon kändes inte aktuellt och då frågade jag om det var okej att jag skrev istället. Han jublade väl inte direkt men godkände upplägget.

I första texten ska jag berätta lite om mig själv så ni får en bild av vad som väntar. Är inne på mitt 46:e år som alingsåsare och jag har tillbringat större delen av mitt liv runt den magiska platsen Gerdskenvallen som spelare och ledare. 2021 är mitt 21:a år som ledare. 10 år som ungdomsledare och 11:e seniorsäsongen inleds nu.

Spelarkarriären lades på is tidigt på grund av dubbla korsbandsskador i samma knä och efter 8 operationer så kändes en ledarkarriär mer lockande och med mindre skaderisk, iallafall fysiskt. Mina relativt fina fötter och blicken för spelet hade inte hjälpt då min attityd som spelare ändå inte tagit mig till några större höjder. Däremot kunde jag nyttja mina egenskaper bättre som ledare.

Fick chansen av Hans ”Hajen” Lagerström att hjälpa honom med spelare födda -87 och det var en resa från P14 till äldre junior som startade hösten 2001. Höll på i fyra år med det gänget och det var en rolig resa att lotsa dom igenom föreningen och många landade sedan i seniortruppen.

Efter det  skulle jag ta en paus på obestämd tid och renovera hus som jag köpte 2005 på samma gata som klubbhuset så man alltid kan starta dagen på bästa sätt med en blick över anläggningen. En dag utan Gerdskenvallen är en dålig dag!

Då kom Håkan”Luca Toni” Eriksson och den eminenta krogkungen och grappamästaren Danielle Stua hösten 2005 och frågade om jag kunde hjälpa till med deras kull med 94:or som dom hade drillat fint i flera år. (Som kuriosa kan jag berätta att Danielle fortfarande har skjutit det hårdaste skottet på Gerdskenvallen genom historien – enligt honom själv).

Den hösten var killarna 11 år. Var ju svårt att svara nej men jag lovade bara bort mig 1 dag i veckan… Efter första träningen backade dom båda herrarna bekvämt bakåt och där stod jag igen och drev på en massa ungdomar lite mer än 1 dag i veckan. Men den resan är det absolut roligaste och häftigaste jag gjort. Fick äran att följa dessa grabbar från 11-12 års ålder och några har jag fortfarande i mitt lag. Dom fyller 27 i år.

När jag är hemma ibland så finns där en fruktansvärt förstående fru och 2 underbara döttrar på snart 13 och 15 år.

Mitt liv på Gerdskenvallen just nu består av att ansvara för seniorlaget 2021 ihop med den för året nye tränaren Calle Skoglöf och Nicklas Sporre. Till detta har jag rollen som fotbollsansvarig för Gerdskens BK, en roll som kommer växa med åren och där jag framöver kommer arbeta fullt ut med utbildning och utveckling av Gerdskens spelare, ledare och organisation. Mer om den rollen kommer troligen framöver i någon av mina krönikor.

Jag ska ju fylla sju krönikor till så är det något speciellt ni är nyfikna på så var inte rädda för att kommentera med era tankar. Kanske är det någon händelse eller ämne som ni är nyfikna på så ska jag ödmjukt ta det i beaktning.

Ska även se om jag får tillåtelse av upphovsmannen att visa videoklippet under året från när Senor Stua berättar om skottet som gick som en projektil i 62 meter rakt upp i nättaket. Det var samma år som han körde fysträning en vinterkväll på Hjortgården i sina italienska loafers i skinn.

Träning ger färdighet ungdomar!

Njut av livet och ta hand om er!

// Niklas

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar