ANNONS:
ANNONS:

En dyster Bredsida

Här kommer mina intryck från fotbollsveckan som gick.

I veckan som gick kom så det väntade beskedet att vårsäsongen 2020 inte kommer att genomföras. Här kan ni läsa mer om exakt vad det innebär för våra lokala serier.

Jag är ganska klar över att det inte går att ifrågasätta det här beslutet på något sätt. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har de senaste veckorna successivt skärpt åtgärderna mot coronavirus covid-19 och att detta nu även drabbar vår fotboll på gärdsgårdsnivå är egentligen inte konstigt. Särskilt inte som förbudet mot fler än 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kom i samma veva i slutet av förra veckan.

Att Västergötlands FF valde att gå på riktlinjerna från Svenska Fotbollförbundet ser jag också som logiskt. Visst tändes det ett litet hopp när Göteborgs FF valde klart mildare tyglar, men det var ändå ett väntat besked som VFF lämnade i fredags.

De närmsta dagarna kommer VFF även med direktiv om träningsmatcher. Där skulle det i min värld bli lite motsägelsefullt om det tilläts att spela matcher den närmsta tiden. Dels för att det inte skiljer särskilt mycket i smittspridningsrisk mellan en träningsmatch och en tävlingsmatch på den här låga nivån och dels för att lagen inte lär efterfråga några matcher på ett tag. Flera klubbar har redan strukit sina kvarvarande planerade träningsmatcher och jag tror att vi har fler att vänta. Istället blir det träning i minst en dryg månad innan det kan bli aktuellt med några förberedande matcher innan seriestarten i juni. Som vi sannerligen får hoppas blir av.

Alldeles oavsett om beslutet är rätt eller inte är det givetvis enormt tråkigt. Nu blir det en vår utan nervösa premiärmatcher på studsiga planer. Istället gäller det för spelare att ladda om och inse att det nu är över två månader till seriestart. Helt enkelt vrida tillbaka den mentala klockan till slutet av januari. Men med den skillnaden att vi snart har vår i luften och naturgräsplaner att tillgå. Det är en liten tröst i bedrövelsen, både rent allmänt och för min gubbvad som jag tror håller bättre på gräs som växer.

………………

Har redan fått en del frågor om vad som händer med sajten nu när fotbollen är inställd? Svaret på det är så enkelt som… ingenting. Sajten lever vidare och ska fortsätta leverera saker som under en vanlig försäsong. Det stora Vårtipset blir visserligen snarare ett sommartips, men våra gästskribenter fortsätter att ljusa upp våra onsdagar och förhoppningsvis springer jag på stoff till en och annan Bredsida även framöver. Och kanske kan jag också fundera ut något nytt inslag som kan pigga upp medan vi väntar på bättre tider.

………………

Några lokala gäng valde att genomföra sina matcher den gångna helgen. Jag var ruskigt spelsugen fram till torsdagkvällen när min förbannade gubbvad slog till utan pardon igen. Lördagsmatchen förbyttes till haltande trädgårdsarbete, och som lök på laxen vände både SMSK och motståndaren Säven/Hol sina trender. Det betyder med andra ord att Säven/Hol höll nollan och vann medan SMSK torskade för första gången på ett tag.

………………

För vår blåvite granne Sollebrunn gick det inte mycket bättre. Där blev det förlust med 4-0 mot Tofta. Betydligt vassare var emellertid SAIK:s damer som gjorde processen kort med Göta/Edet. 6-0 slutade det hela. Eller ett blankt set, som vi säger i tennis.

På tal om tennis hade vi under min tid i Holmalund en målvakt som fick just smeknamet Tennis. Detta efter att han spelat tre matcher på en vecka med A- och U-lag och vi i Holmalund förlorat dessa tre matcherna med 2-6, 0-6 och 3-6. Med andra ord tre raka set och det nya omklädningsrums-smeknamnet var klubbat.

Absolut min typ av humor.

………………

Helgens sista match med lokalt inslag spelade Herrljunga SK. Där blev det 2-2 mor Arentorp/Helås. Mycket mer än så finns det inte att rapportera den här måndagen.

………………

Det är många lag som har bokat matchannonser här på sajten. För de flesta blir det ju nu halverat antal matcher, vilket gör att jag också känner mig tvingad att sänka årspriset. Att mitt lilla miniföretag drabbas av coronakrisen är ett bevis på att ingen jäkel slipper undan den här skiten.

………………

Jag har ju skrivit flera texter om att Vårgårda IK, Mattias Martinsson och Säven/Hol just nu går en liten rond mot varandra. I helgen hörde jag att VIK nu också för en liknande diskussion med Kronäng och Anton Oscar. Mittbacken kom ju till VIK i vintras men ska enligt uppgift nu vilja återvända till Kronäng. Men VIK vill – precis som i fallet med Mattias Martinsson – ha klart med en ersättare i truppen innan man släpper honom. Det betyder att VIK är på jakt efter två mittbackar, men nu har man ju tid på sig att lösa det hela innan serien startar.

………………

Jag vaknade natten mellan lördag och söndag och fick en idé. Jag vet inte om den går att genomföra eller om jag orkar dra igång det hela. Men jag ska i alla fall sniffa projektet lite i kanterna den närmsta tiden för att få en uppfattning om arbetsbördan.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar