ANNONS:
ANNONS:

”En fantastisk syn för en som älskar fotboll”

Tommy Johansson skriver i dag om all den fotboll som varje vecka utspelar sig på Gerdskensvallens grönytor.

Hej på er igen och åter en vecka lika bra som någon annan!

Det känns som det var igår som jag skrev här senast och man funderar samtidigt på vad jag tidigare skrivit här på lokalfotbollen. Men idag blir det GBK för hela slanten. Till att börja med så kan jag nämna att vi leder serien i div 4 västra götaland och det är naturligtvis roligt för alla i inblandade i Gerdskens BK. Vi jobbar ständigt på med att utveckla oss för att uppnå klubbens mål att vara ett lag att räkna med, ett par snäpp upp i serierna.

Som sagts tidigare så med träning får man färdigheter och våra unga spelare i seniortruppen växer in i sig själva och putsar bort småsaker, som åtminstone gav oss problem förra året då vi var rookies på många plan. Visst har vi allsköns saker att lära oss eller förstärka, men vi producerar åter en rätt hyfsad fotboll.

Juniorerna som är en liten men naggande god trupp jobbar på bra med LP och Filip vid rodret. I seniorlagets senaste hemmamatch mot Fristad GoIF startade Olle (1 mål) och in kom lite senare i matchen Lukas (1 ass), Elliot (1 mål) samt Simon. Alla gör en finfin insats och närmar sig A-truppen med stora steg.

Gerdskens BKs U15-lag har jag inte stenkoll på, men tittar rätt ofta på deras träningar och efter samtal med coacherna så är det vinst på vinst med bra spel (viktigt) och här finns det en skrälldus med lirare som vi ska utveckla vidare med stort nöje.

Längre ner i åldrarna har jag inte mycket att tillägga men jag tittade på U12 i lördags när de spelade mot Vårgårda. GBK låg under med 1-4 men vände och vann med 5-4 efter ett mycket roligt uppvisat spel för oss som var på läktaren. Oräkneliga möjligheter gav tillslut resultat, men det var inte det roligaste i mina ögon, utan hur de försökte nå kompisen på bortre stolpen trots att de kunde avslutat själva. Nu låter det som de alltid gjorde detta och så var det naturligtvis inte, vad jag menar är att när man ser spelarna börjar orientera sig bättre då vidvinkelseende utvecklas så öppnas en dimension ytterligare och kombinationsspel börjar ta vid. Riktigt roligt.

GBK:s klubbhus börjar även att färdigställas och jag tror att det är närmare 650 kvadratmeter i dagsläget med nya fina omklädningsrum och ett sprillans nytt kök och styrelserum mm. Därtill två stora och nytillverkade avbytarbås av Erik Andersson (GBK:s ”gamle” hårfagre målvakt :)) som strax kommer på plats vid sidan av planen. Bara Shinken fått målat färdigt!!

I övrigt är det det ett fotbollsmecka på onsdagarna då Akademin erbjuder extra träning för de barn och ungdomar som vill träna ytterligare en träning utanför sitt ordinarie lags träningar. Coacher dessa akademi-dagar är alltid seniorlagets spelare och därmed utvecklar de ett ledarskap samt kommer med nya tips o tricks till spelarna. Det brukar vara mellan 80 och 90 lirare som skapar ett skådespel på Gerdskensvallen, för att inte tala om övriga kvällar som är fullsmockade med lag som tränar med entusiastiska ledare, en fantastisk syn för en som älskar fotboll.

Det är Nicke Andersson som styr (U- ansvarig) från 16 år och neråt i åldrarna och ser till att vi tränar enligt TikiTaka-metoden. Är du nyfiken vad detta innebär så är det bara att ringa till Nicke. Fotbollen är som sagt igång och vi alla kommer att ta ledigt några veckor (2,5) i juli men startar åter den 24/7.

Jag själv tar emot TikTaka FC International U17-lag från Nigeria då vi veckan innan Gothia Cup och Puma Elit Trophy samlas i Fredrikshamn och är med Cup No1. Om allt går som planerat så tänkte jag även ta med mig killarna till Gerdskensvallen på söndag innan Gothia Cup startar och träna ett återhämtningspass på eftermiddagen tillsammans med GBK:s juniorer (som är hemma vid tillfället).

Ni som redan känner till kalibern på dessa spelare vet vad som väntas.

Väl mött Tommy J

FAKTA TOMMY JOHANSSON
Födelseår: 
1963.
Familj: Fru, två vuxna barn och hunden Diesel.
Bor: Hisingen Göteborg.
Klubbar i karriären som tränare och/eller spelare: Gais, BK Häcken, Gunnilse IS, Sävedalens IF, Gerdskens BK, Stenkullen GoIK, Holmalunds IF, Lärje Angered IF, Hanhals IF, Älvsborgs FF, TikiTaka FC International (Nigeria), plus ytterligare en handfull klubbar.
Lokal favoritklubb: Hundra procent Gerdskens BK. Men gläds samtidigt med lokala lags framgångar, dock med några ögonblicks undantag.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i Gerdskens BK.

Lämna en kommentar