ANNONS:
ANNONS:

”En fin skjuts in i långhelgen”

Jonathan Tedeborg gläds åt den fina starten hans Holmalund fått på årets säsong.

Äntligen har årets bästa vårtecken kommit – tävlingssäsongen är igång. För egen del har det inneburit både premiär mot Tidaholm, skön derbyseger mot Gerdsken och i helgen årets första allsvenska match på plats, Elfsborg – Värnamo. Att gå på fotboll är ju alltid härligt, speciellt i Borås där det ofta bjuds på sol och vackert spel. Denna gång kunde stans egen Oliver Zandén och de andra hemmaspelarna fixa 4–1 och årets första seger. Riktigt roligt att se en gammal lagkompis äga en allsvensk kant på det viset.

Vad gäller det egna spelandet var det skönt att bli påmind om hur en derbyvinst smakar. Det blev en fin skjuts in i långhelgen och såklart en väl godkänd start med fyra pinnar på två omgångar. Måste även passa på att nämna Abdinaser Bashir, den unge domaren som jag inte sett tidigare men som var riktigt bra, inte minst i sin kommunikation och pondus.

Efter två omgångar i trean är det AIF och nykomlingarna från Mariestad som tagit full pott, medan de senaste årens topplag Skoftebyn är ensamma på 0 poäng. Vårgårda och Gerdsken står på 1 poäng var men det är såklart inget att få panik för – det brukar vara en serie där de flesta lag slår varandra.

Våren innebär ju inte bara att serier startar igång, utan även att många säsonger går mot sitt slut. Som Barcelonafan var det tungt att se Frankfurt komma till Camp Nou och ta sig vidare ur dubbelmötet i Europa League. Den tyska klubben brukar toppa listorna vad gäller bortaföljen i Europamatcher och rapporter säger att det var ca 30 000 Astrid Lindgren-sjungande bortasupportrar på läktaren. En applåd till det gänget får man kosta på sig.

Villarreals succé i Champions League blir säsongens stora inspiration för alla som kämpar mot oddsen, det var minst sagt få som förutspådde att de skulle göra 0–3 borta mot Juventus och sedan slå ut Bayern München på ett rättvist sätt över 180 minuter. Tror tyvärr att Liverpool blir för tufft men hoppas såklart på en ny bragd av de gula ubåtarna.

Oavsett hur det blir med den saken konstaterar jag att vi är inne i en skön period av fotbollsåret med många bra matcher att titta på, och framför allt äntligen egen match varje vecka. Blir inte så mycket bättre än så!

JONATHAN TEDEBORG
Födelseår: 1999.
Familj: Mamma Barbro, pappa Bengt-Olof, syster Sanna, flickvän Saga.
Bor: Hos föräldrarna i Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås IF 2006-2013, Gerdskens BK 2013-2016, Holmalunds IF 2016-.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar