ANNONS:
ANNONS:

En god kvalhelg

Två segrar, ett kryss och en förlust genererade ett avancemang. Summerar man allt från den gångna helgen får den ändå anses ganska god.

Bredsidan_Inges_2

Vi börjar med det bästa. Hemsjö bortavann mot Levene/Skogslund och har nu redan vunnit sin kvalgrupp. Det betyder att division 3-biljetten är säkrad och det blev gulsvart segersång i går. Mycket välförtjänt i mina ögon, för Hemsjö har gjort en fenomenal säsong.

…………………………..

Ett annat gulsvart gäng som hade en bra helg var Gerdsken. Bortaseger mot Tidaholm var en kanonstart på kvalet och nu väntar hemmamatch mot Värnamo kommande helg. Värnamo som kryssade mot Borås AIK i sin första match och nu sitter GBK i förarsätet efter första omgången. Också roligt att Gerdsken vände ett underläge mot Tidaholm. Det vittnar om en helt annat power i laget nu än för ett år sedan då kvalet i princip var över efter förlusten i den första kvalmatchen.

…………………………..

Annelund kryssade i sin första match som spelades borta mot Kinnahult. Nu står AIF över andra omgången vilket betyder att vi kommer ha alla förutsättningar klara för oss inför den sista matchen mot Skultorp om knappt två veckor.

…………………………..

Frisco fick en knackig start på kvalet med förlust hemma mot Qviding. Anders Hindströms lag kom inte upp i nivå och var i mina ögon aldrig nära att vinna matchen. I första halvlek blev Katti Ölvebo fälld utanför bild av en motståndare och jag hade faktiskt ögonen just på den situationen. Nu såg ingen i domartrion exakt vad som hände men om jag fått rätt information om regeltolkningarna skulle det inte genererat ett rött kort ens om domaren sett det hela. Fällningen var inte vårdslös utan bara spelförstörande, och då ska det tydligen inte vara utvisning. Stämmer det hade påverkade ju domarens ickebeslut inte matchbilden lika mycket som ett missat rött kort hade gjort.

Frisco har dock en möjlighet till avancemang kvar. Seger borta mot Orust räcker för att säkra division 1-platsen.

…………………………..

På tal om Katebovallen. Satan vad kallt det var där i lördags och min begynnande feber frodades i kylan. Söndagen innebar nytt personligt rekord på 40,6 men nu är jag på rätt sida 40-strecket igen.

…………………………..

Holmalunds damer säkrade kontraktet i Elitettan via 2-0 hemma mot Älta. Nu har säcken knutits ihop, och i säcken ligger en mycket väl genomförd säsong. Det är både imponerande och skoj att vi har ett elitlag i Alingsås även 2017.

…………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar