ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Även utan matcher den gångna veckan finns det underlag för en liten Bredsida.

I torsdags kom serieförslagen för våra lägre divisioner. Nystartade Alingsås City återfinns i sexan – men med i förslaget var också BK Spark. Det senare var nyheter för mig då jag inte hört att bollklubben ska starta upp ett seniorlag igen. Riktigt roligt att den juniorsatsning som funnits ett tag nu leder till fart och fläkt i division 6.

I det stora hela var det ganska väntade förslag. Annelund, Herrljunga och Säven/Hol kamperar återigen i samma division 5 medan Östadkulle fick styra kosan åt Trollhättehållet. Där får de sällskap av Mjörn, vilket jag välkomnar då Boråsfemman oftast är okänd mark för mig.

I sexan får Sollebrunn och Stora Mellby sällskap av Frisco och Södra Härene i år. Roligt med fler derbyn för Bjärkelagen som annars tenderar att bli själva i den geografiska riktningen. Hemsjö får tillsammans med City och Spark åka till Borås var och varannan vecka för att kriga om poäng.

I damfyran fanns en förhoppning om att få alla fyra lokala lag i samma serie. Så blev det inte då Sollebrunn/Långared blir enda lag i nordvästra serien medan VIK, Hemsjö och ÖSK/Hära lirar i västra.

Bra att veta är att detta endast är förbundets förslag som inte spikas definitivt förrän den 11 januari. Hela förslaget finns här. 

…………….

På tal om Alingsås City hade klubben i lördags sin första träning. Där var min gamle lagkamrat från SMSK – Andreas Benjaminsson, tidigare även Holmalund, – med med och kände på bollen. Arbetet med att få ihop en trupp lär fortsätta för Calle Skoglöf och kompani.

…………….

Tunt med både rykten och bekräftade övergångar hittills. Men i dag – den 29/11 – startar frimånaden som nu gäller fram till mellandagarna. Kanske kan det få fart på amatörernas marknad? Har ni tips så hör gärna av er så vi får en så komplett sammanställning som möjligt.

…………….

Djurgården spelade bort sin chans till SM-guld när det blev torsk hemma mot Varberg. När sedan Malmö hade flytt med en utebliven Kalmarstraff och sedan allsvenskans bästa norrman (väl?) avgjorde för de ljusblå talar just nu allt för att guldet hamnar i Skåne. Det kan bli ett faktum redan i kväll om AIK och Elfsborg kryssar på Borås Arena.

En match som blir Samuel Holméns sista på elitnivå. En av de första var på Gerdskenvallen 2001 när en ung ”Sampa” dominerade matchen när Elfsborg slog ut GBK ur cupen. Återstår att se om Samuel återvänder till de lokala arenorna med moderklubben Annelund eller om han helt enkelt lägger skorna på hyllan.

En annan som avslutar elitkarriären är Robin Söder. Killen som föddes i Magra och lirat många år med IFK Göteborg tackades av på Ullevi när Blåvitt slog Östersund. Gissningsvis får han ett samtal från FC Trollhättan eftersom han bor i i den staden sedan några år tillbaka.

…………….

Futsalsäsongen har kommit igång på allvar och i herrtrean huserar flera lokala lag. På söndagen spelade Alingsås Futsalclub 5-5 borta mot Varnhem medan det heta derbyt i Vårgårda sporthall slutade med att VIK slog SHIF med 3-2. Tabellen haltar betänkligt – så vi får återkomma till den längre fram. Södra Härene spelar även i damettan men där blev deras match mot Borås AIK uppskjuten.

…………….

Enligt hyfsat bekräftade uppgifter ska Stefan Strind nästa år ta över som huvudtränare i Lidköpings FK. Därför tror jag han blev glad när LFK i helgen hängde kvar i division 2 – på målskillnad. Det är målen som räknas – som man brukar säga.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar