ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi drar igång veckan med en liten Bredsida om helgens fotboll och en del annat.

Herrljunga SK fick en bra start på kvalet när man vann bortamatchen mot Gullspång med 3-2. Nu har man hemmamatch mot Tibro kommande helg, och där krävs en ny seger för att HSK ska knipa förstaplatsen. Vid kryss vinner Tibro gruppen på förstaplatsen, medan Herrljunga då får förlita sig på att bli en av de bästa tvåorna och ha fortsatt chans till division 5-spel 2020.

I Herrljunga har Erik Karlsson gjort comeback på senare tid för att skjuta kvar laget i femman. Hittills har han levererat ett par strutar, bland annat kom 1-0 mot Gullspång från den forne skyttekungens fötter.

………………

I samma division 5-kval lirar även Mjörn en avgörande match till helgen. På söndagen vann Wargön med 4-3 borta mot Sandhult, och det resultatet betyder att Mjörn tar steget upp i femman vid oavgjort eller seger hemma mot Sandhult. Bättre läge än så är svårt att få, men även Sandhult har fortfarande chansen så det blir nog ingen promenad i parken.

………………

Alligsås FC fullbordade sin grymma säsong med att ta ett DM-guld. 2-1 slutade finalen borta mot Örby, och en av målskyttarna var Amalia Arvidsson. Samma Arvidsson är uttagen till svenska landslaget i futsal som inom kort lirar landskamp i Estrad Alingsås, och det förgyller självklart evenemanget ytterligare med en lokal lirare i blågult.

………………

Vårgårda IK, IK Frisco och Alingsås FC. Alla våra tre högst placerade lag letar nya tränare efter att såväl Tobias Edenvik, Leif Andersson som Mikael Prodér aviserat sin avgång. Spännande att se vad det blir för namn som ersätter.

………………

I morgon är planen att fortsätta med andra delen av facit av vårtipset. Visst har jag missbedömt ett och annat lokalt lag, men det är ändå bland de utsocknes som vi hittar de stora bommarna. Exempelvis mitt bottenlag Ahlafors som joggade hem mellersta trean. Dumstrut på i det fallet. Resten av genomgången kommer i morgon.

………………

På söndagskvällen genomfördes den tredje och sista föreställningen av årets cabaré. Den enskilt sämsta för min del då en förkylning och med tillhörande febersvettningar störde en del. Men totalt sett har det även i år varit några trevliga veckor med mycket skratt.

………………

Bredsidan blir tunnare och tunnare nu när allt färre lag spelar matcher på helgerna. Troligen har vi nu endast var sin fajt kvar för Mjörn och HSK innan vi kan sätta definitiv punkt för fotbollsåret 2019.

………………

Att säsongen är över betyder också att de ofrånkomliga tankarna på om och i så fall i vilken form sidan ska finnas kvar. Jag avskyr de här tankarna som alltid dyker upp och har alltid en klump i magen i några veckor innan ett beslut är taget. Helst vill man ju utveckla sidan på något sätt, men då ska ju den insatsen vägas mot den tid det finns att spela med. Dessutom ska det ju helst vara något som lockar till läsning också.

Självklart skulle jag sakna sajten om den försvinner. Men samtidigt går det inte att bortse från att den är svår att få ur tankarna, särskilt de gånger man inte hinner med att skriva om det man vill skriva om eller besöka de matcher man vill besöka. Så jag säger som alla 30-plussare som nyss avslutat sin säsong; vi får se hur det blir nästa år.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”En liten Bredsida”

  1. Fortsätt! Kung mökander! Utan dig så dör lokalfotbollen ut en aning. Ta en paus och njut av familjelivet sen börja igen lagom till försäsongen.

    Svara

Lämna en kommentar