ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi summerar det som hänt i den lokala fotbollen den senaste tiden .

I veckan kom beskedet att starten av Elitettan flyttas fram till månadsskiftet mellan maj och juni. Ett tråkigt – men samtidigt väntat – besked efter att i princip alla andra rikstäckande serier har mött samma öde på sistone. För Alingsås FC:s del innebär det en förlängd försäsong med ett par månader och det blir en utmaning att hålla träningen, matchandet och motivationen uppe under den tiden.

I helgens match mot seriekollegan Lidköpings FK märktes dock inget av en nedgång i AFC-lägret. Utan att veta hur LFK ställde sig till matchen var det starkt att vinna med 5-0, och kanske var det en fingervisning om att AFC kommer att stå sig bra i Elitettan när den väl kommer igång.

Viktigt att nya anfallaren Pernilla Milton fick sätta dit ett par bollar, känslan är att hennes rutin kan bli ett avgörande komplement till de i övrigt mer oprövade offensiva krafterna.

……………

I de lägre serierna har ännu inget besked kommit om att eventuellt skjuta upp seriestarten. Ur smittspridningssynpunkt är det nog egentligen inget problem att köra som planerat om alla håller stenhårt på att hålla sig hemma även vid lindriga sjukdomssymptom. Men det lär bli en utmaning när nyckelspelare har en talle i näsan som normalt sett inte hindrar dem från att lira match. Blir sjukfrånvaron stor kan det också bli ett problem med att trupperna på lägre nivå är för tunna för att få ihop lag, vilket skulle medföra wo-matcher.

Men än så länge är jag av åsikten att köra igång säsongen som vanligt. Det är samma förutsättningar för alla lag och sjukdomar hör på något sätt till helheten. Men kanske att förbundet tillfälligt borde justera riktlinjerna för wo-matcher, och också uppmuntra alla klubbar till att vara extra medgörliga till flytt av matcher där motståndet är hårt sjukdomsdrabbat.

Men givetvis ska vi lita på experterna i frågan och följa de direktiv som kommer framöver. Nu handlar det om att vi alla gör uppoffringar för att minska smittspridningen, även om de uppoffringarna betyder några veckor till utan lokalt seriespel.

……………

Alingsås KIK ser ut att må väldigt bra även i dessa tider. I fredags blev det hela 4-1 mot starka Skepplanda och därmed är KIK vidare i DM. Linnea Magnusson var den som visade vägen den här gången med matchens två första baljor.

……………

Frisco drog det längsta strået i derbyt mot Herrljunga efter att Emil Sandberg spikat igen och Frisco vunnit med 2-0. Det räckte dock inte till avancemang då Igelstorp vann den rekordjämna gruppen på målskillnad. Men ändå en fjäder i hatten för de blåvita att tvåla dit storebrorsan.

……………

Säven/Hol och Annelund hade det tufft i sina DM-grupper. I och med helgens förluster blev det tre raka torsk och var sin jumboplats i respektive grupp.

……………

Sollebrunns 2-2 mot Emtunga räckte inte heller till avancemang utan nu vann just Emtunga gruppen en pinne för Bjärkegänget. Ändå en rejäl uppryckning av Thomas Magnussons mannar de senaste två veckorna efter magplasket i första DM-matchen.

……………

Södra Härenes herrar avslutade sitt DM-spel snyggt när de vann jumbofinalen mot EFFK med hela 7-0. Men trots det är DM-äventyret över för den här gången.

……………

Östadkulle har imponerat i sin DM-grupp med tre raka segrar. I helgen besegrades Töllsjö med klara 3-0 och med full pott väntar nu Alingsås IF i första utslagsrundan.

……………

Mitt Stora Mellby gick vidare i kavaj efter att Saleby kastat in handduken till söndagens match. Nu ska division 2-laget IFK Tidaholm komma till Bjärke och lira , vilket så klart blir en annan typ av utmaning än årets hittills spelade matcher för SMSK.

……………

Mjörn lyckades inte behålla sin förstaplats i sista rundan. Förlusten borta mot Axvall var Mjörns första efter 14 raka segrar i tävlingssammanhang, så nu är det dags att börja snickra på en ny svit.

……………

På damsidan tog ÖSK:s DM slut förra veckan i och med att de lämnade wo. I samma grupp stöp Hemsjö på sista hindret till avancemang när Kronäng vann lördagens match med klara siffror.

Södra Härene lyckades inte heller hålla undan i sin grupp. Torsk mot Toarpsalliansen öppnade upp för Vedum som smet förbi de båda nämnda lagen och vann gruppen. SHIF:s DM över efter en tredjeplats.

……………

Från träningsmatchandet finns det bannemig inte mycket att rapportera. Gerdskens och Friscos matcher förlorades redan i förspelet mot coronaviruset så utöver AFC:s vinst mot LFK var det endast två lag i farten.

Hemsjös herrar föll med 2-0 borta mot Azalea medan Sollebrunns damer slog Rössö U med 2-0. En bra start för SAIK i första matchen sedan de återigen står på egna ben efter ett par säsonger med samarbete med Stora Mellby.

……………

Efter att DM-grupperna är färdigspelade är det alltså följande lokala lag som spelar vidare.

HERR
Östadkulle – Alingsås IF

Stora Mellby – IFK Tidaholm

Trollekis – Gerdskens BK

Vinninga – Vårgårda IK

Tvärred/Vegby – Holmalunds IF

DAM
Ulvåker – Frisco

Arentorp/Helås – Alingsås FC

Alingsås KIK – Hörnebo

……………

Här har ni förresten facit på DM-grupperna.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar