ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Vi laddar för sista semesterveckan med en liten Bredsida.

Hej på er. Det var några veckor sedan vi möttes i en Bredsida. Och det beror på två saker. För det första har det inte hänt särskilt mycket i den lokala fotbollen – utöver det att Elitettan har sin gilla gång. För det andra har jag i år valt att prioritera familjen framför datorn under de senaste veckorna med semester. Men nu när jag går in i den sista dealen av lediga dagar fick jag i alla fall ynglat av mig en liten Bredsida.

……………

Alingsås FC fick inte med sig en skit från hemmamötet med Kalmar. Noll gjorda mål noll poäng var inga muntra siffror och nu tror jag att Alingsåslägret skulle må väldigt bra av en seger. Alla trupper behöver fylla på med energi emellanåt och en trepoängare skulle ge både ny bensin och nytt självförtroende.

Till helgen väntar Älvsjö på bortaplan och det är också ett mycket bra läge till seger. Om jag inte hinner få till någon Helgens Hetaste på fredag så tippar jag redan nu AFC-seger med 3-1.

……………

Det lirades några träningsmatcher den gångna helgen. Vårgårda IK åkte till Varberg och föll med 2-1 mot stadens GIF medan Alingsås IF vann med 3-1 mot Kongahälla och Holmaluns slog Torslanda med 1-0. Oliver Östlind var lite av helgens lirare med två plus ett i den grönvita segern.

Noterbart är att Boråskillen Daniel Sijan spelade med VIK i helgen. Han har varit hårt skadedrabbad de senaste åren det är nu två år sedan han spelade med Norrby. Återstår att se om VIK förstärker ytterligare inför nystarten.

……………

Frisco genrepade inför nystarten i ettan med att torska med 1-0 mot Bergdalen. Det innebär att det fortsatt är svårt att veta hur Börja Hanssons gäng ska stå sig under den här konstiga säsongen.

……………

Bengt Andersson ska träna målvaktsträningen i Sollebrunns AIK den närmsta tiden. En gång i veckan ska Blåvitt-legenden vara på plats och drilla klubbens målvakter och det är bara att lyfta på hatten för hur division 6-klubben lyckats knyta till sig ett sådant namn.

……………

Kommande vecka rullar det på med träningsmatcher på bred front. SMSK rivstartar med Lödöse/Nygård på bortaplan redan i kväll, och avslutar sedan veckan med ny match mot Edsvära/Norra Vånga. En hektisk fotbollsvecka står därmed för dörren – även om jag inte längre är i den fas av livet där precis allting planeras efter träningar och matcher. Men ändå roligt att få vara med på ett litet hörn på den kvalitetshöjning som skett i SMSK de senaste åren.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar