ANNONS:
ANNONS:

En liten Bredsida

Inte många matcher att skriva om. Men en liten Bredsida fick vi ihop ändå.

Alingsås FC är enda lokala gäng som fortfarande är i farten. AFC är också enda lokala gäng som får vara i farten. Förra veckans skärpta restriktioner i vår region gör att seniorer inte ens får träna på bredd- och amatörnivå.

Kanske ingen stor sak att avstå några veckors inomhuslir, men det finns andra lag det får större konsekvenser för. Sjuntorps IF och IFK Mariestad skulle ha spelat en helt avgörande kvalmatch om en plats i division 4 i lördags. Men den fick skjutas upp, åtminstone i tre veckor. Och under den tiden får lagen inte ens träna gemensamt – om de väljer att följa restriktionerna som man ska.

Givetvis ett delikat problem för VFF att lösa detta på ett rimligt vis. Om det finns något vill säga. I min bok är det mest rimliga att erbjuda både Sjuntorp och Mariestad en plats i fyran och helt enkelt knö i 13 lag i en fyra nästa säsong. Det borde inte vara så besvärligt. Två extra matcher per lag borde alla klara av, och tre lag degraderas istället för två.

Detta känns bättre än att trupperna ska gå och ladda för en kvalmatch som kanske inte ens blir av i november månad. Restriktionerna – som i nuläget gäller till 19 november – kan komma att förlängas och därför gör förbundet rätt i att lösa det hela redan nu så att respektive klubb kan planera inför 2021 och seriesammansättningen kan ske utan mer fördröjning än vad som redan är fallet.

……………..

AFC då. Jo, det tåget tuffar på väldigt bra för tillfället. Trots att Ina Österlinds knäskada som befarat var av det allvarligare slaget tickar både målen och poängen in. Kalmar på bortaplan är en av de svåraste matcherna i serien, så att vinna med 2-1 där tyder på styrka och fin form. Det är precis den typen av segrar som skapar en tro på en än mer framskjuten placering under 2021.

……………..

För någon vecka sedan kördes SMSK:s A-plan sönder av en bil med en vilsen ung man bakom ratten. Efter ett par dagar kom sanningen fram och ungtuppen får nu ta sitt ansvar. Bra så – även om det är förtvivlat tråkigt när ideella föreningar drabbas av sånt.

……………..

På tal om SMSK så har Främmestad roffat åt sig årets åttamålsskytt Linus Dahlman. Ska bli kul att se om han kan ta nästa steg i utvecklingen i en bättre och tuffare miljö.

Hörde på omvägar att Främmestad även hugger på Holmalunds Oliver Wingfors. Men där ska ingenting vara klart ännu.

……………..

I övrigt är det hyfsat lugnt på silly season-fronten. Jag har skapat en sida där vi fyller på med tränare och spelare under vintern, så har ni någon go information är det bara att höra av sig.

……………..

Jag fick ett roligt samtal förra veckan. Det var en föreningen utanför 0322-området som vädjade om att få ”vara med” och bli omskriven på min sida. Vet ännu inte hur jag kommer att hantera den förfrågan, men det är faktiskt inte första beviset på att sidan har en hel del läsare även utanför det geografiska huvudområdet. Roligt att folk gillar det vi i 0322-trakten gör tillsammans.

……………..

På söndagen fyllde lokalfotboll.se/0322 sex år. Det är länge det, särskilt för den lilla bloggen som bara skulle skriva om lite lokal fotboll. Tack till alla som läser, tipsar, annonserar, pröjsar en slant till 0322-kassan eller på annat sätt bryr sig.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar