ANNONS:
ANNONS:

En liten kvalrapport

Hur går det för de kvallag vi känner igen från våra lokala serier? För den som är intresserad finns det nedan en liten kvalrapport.

TILL DIVISION 2
IFK Tidaholm från Gerdskens och Holmalunds serie har vunnit ett dubbelmöte med Västra Frölunda. I lördags spelade samma IFK sedan 1-1 hemma mot Skoftebyn från Vårgårdas serie. Den returen spelas kommande helg i Trollhättan, och den sammanlagda vinnaren lirar i tvåan 2019. Som ni förstår betyder den här lottningen att vi kunde ha fått Gerdsken mot Vårgårda i det här kvalet om de båda hade hamnat på kvalplats i sin respektive serie.

TILL DIVISION 3
Ulricehamn från AIF:s serie spelade på söndagen en ren gruppfinal mot Kongahälla. Där blev det förlust vilket innebar att Kongahälla vann gruppen och tog division 3-platsen.

I den andra gruppen lirade både Kronäng – som utmanade AIF om seriesegern – och Åsarp/Trädet från våran division 3. Men det gick dåligt för båda de lagen då Anderstorp vann gruppen och därmed spelar i trean nästa år.

Det betyder att samtliga av de lag som våra lag stött på under året misslyckades i kvalet mot division 3.

TILL DIVISION 4
Bergdalen – som knep kvalplatsen i 0322-femman – räckte inte till i kvalgruppen som innehöll Falköpings FK och Trollhättan Syrianska. Det blev två förluster medan Falköpings FK fick jubla efter två segrar och ett nytt kontrakt i fyran.

TILL DIVISION 5
Arentorp/Helås – som slutade tvåa i sexan bakom Annelund – besegrade Lockryd/Sexderega i sin gruppfinal och tog därmed steget upp till femman.

Sandhult – som vann kvalkampen där Mjörn var med och hotade – mötte Högvad i sin gruppfinal. Den matchen slutade 1-1, vilket räckte för att Sandhult skulle vinna gruppen och avancera till division 5.

I Trollhättesexan tog Halvorstorp kvalplatsen och mötte där Bollebygd/Olsfors från 0322-femman i sin gruppfinal. Det blev stor dramatik där Bollebygd/Olsfors tog ledningen, men på övertid satte Halvorstorp den kvittering som krävdes för att ta hem gruppsegern.

Fotnot
På damsidan vet vi sedan tidigare att ÖSK:s kval till division 3 slutade med en andraplats i gruppen och att det räckte till uppflyttning. 

Lämna en kommentar