ANNONS:
ANNONS:

”En liten ljusglimt i mörkret”

Gustav Carlsson bjuder i dag på skön humor i form av videoklipp och engelsk coachning när den är som bäst.

Förra veckan skulle vi ha spelat seriepremiär mot Herrljunga SK. Nu blev det tyvärr inte så, men jag hoppas att jag till sommaren får möjlighet att skriva om en skön derbyvinst. För egen del har jag bara varit med om vinster i tävlingsmatcher mot lag i Herrljunga kommun och den statistiken ser jag gärna en förlängning av. Jag är förvisso av åsikten att kommunderbyn är överskattade och hade betytt mer om vi spelat högre upp i divisionssystemet men det är uppenbarligen inte alla som är av den åsikten, och att Herrljunga kommun återigen skulle ha två lag högre än division 5 inom en överskådlig framtid har jag svårt att se.

Vi i Annelund tränar just nu två gånger i veckan och man börjar inse hur mycket av ens liv som vanligtvis kretsar kring fotboll. En liten ljusglimt i mörkret är dock att man helt plötsligt har tid att göra saker som man annars inte hade haft. Ett hett tips om man inte har något att göra är att gå in och kika på den odödliga klassikern nedan där Joel Hallenbert visar upp en sida som jag hoppas få se från honom under året, dock inte i mötet med oss.

Joel som förövrigt har gjort ett av de snyggaste målen jag sett på plats när han i Vårgårdatröja krutade in ett skott i krysset från 30 meter den där sommarkvällen på Bodavallen.

Apropå virala klipp så skapade några av oss i Annelund i samband med vår senaste lagaktivitet en så kallad header bin challenge som man kan se nedan. Vi utmanade sedan några lag på twitter men responsen har varit obefintlig, ska man ta det som en bekräftelse på påståendet ”Detta klarar ni aldrig”? Jag skulle vilja kunna säga att detta var första försöket men jag tror att man på reaktionerna förstår att så inte var fallet.

Malin Rosén nämnde i sin senaste text att man ibland ser skräckexempel bland ungdomstränare. Jag kan tänka mig att det är samma personer som man ibland hamnar jämte som åskådare på seniormatcher. Vid dessa tillfällen får man bita sig i tungan när föräldrar står och ropar instruktioner till spelarna eller har åsikter om både det ena och det andra. En kurs för fotbollsföräldrar hade nog inte varit fel i vissa fall.

Till sist, såhär när fotbollsabstinensen är total så gäller det att leva på det man har i bagaget. Mitt favoritögonblick från säsongerna som Leif Andersson tränade Frisco är när han i all välmening skulle internationalisera sitt peppande lite och drog till med det numera klassiska uttrycket ”Come again!”, en milt sagt halvtaskig översättning av att säga kom igen. Det är dock tanken som räknas.

FAKTA GUSTAV CARLSSON
Födelseår: 1992.
Familj: Fästmö, föräldrar och syster.
Bor: Säm.
Klubbar i karriären: Annelunds IF, Campbellsville University.
Lokal favoritklubb: Annelunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelande assisterande tränare i Annelunds IF.

Lämna en kommentar